Amsterdam Cocktail WeekSurvival Guide

Tenzij je de afgelopen maand onder steen hebt geleeft, is het eigenlijk onmogelijk dat je is ontgaan dat de Amsterdam Cocktail Week er weer aan komt! Maar hoe haal je het meeste uit deze behoorlijk gevulde week die maandag 5 maart start? Hieronder een overzicht van tips hoe je de week goed doorkomt en je je aan het einde ervan een echte Cocktail Pro kan noemen!

Tekst: Timo Janse
Beeld: Tony Perez & Carlo van Lintelo

Photo by Mr Perezident
Photo by Mr Perezident

Pace Yourself!
Natuurlijk, zo aantrekkelijk als het lijkt – en god knows we’ve tried – is het niet mogelijk om alle 45 bars in één nacht te bezoeken. Daarom hebben wij een kleine selectie gemaakt: er zijn per dag 3 tours met elk 4 bars of events beschikbaar in de app. Bovendien, je wilt toch een beetje genieten van je drankje?

Snack up!
Bijna alle bars die deelnemen bieden snacks of kleine gerechten aan. Eten in kleine porties zorgt ervoor dat je energiek blijft, en het zorgt ervoor dat je niet zult lijden onder de gevreesde “after dinner dip” die optreedt na een zware maaltijd. Bovendien is het voor de meesten ook eens leuk om eten met een cocktail te combineren, toch?

Photo credits: Mr Perezident
Photo credits: Mr Perezident

Take the road less travelled
Gezien het feit dat alle bars hun alcoholische en niet-alcoholische drankjes zullen aanbieden voor respectievelijk 8 en 5 euro, zou het nu een goed moment zijn om die mooie hotelbar te bekijken, waar je nog niet eerder binnen durfde te stappen. Misschien ontdek je gewoon je nieuwe favoriete hangout of plaats voor die perfecte date die je hebt gepland.

Wet & Dry
Alle bars hebben ook een heerlijke niet-alcoholische cocktail. Als vuistregel is een verstandige benadering om af te wisselen tussen alcoholisch en niet-alcoholisch drinken. Vergeet niet: je wilt de Amsterdam Cocktail Week toch veilig doorkomen!

Photo credits Mr Perezident
Photo credits Mr Perezident

Plan ahead
Hoewel Amsterdam geen grote stad is, kunnen de afstanden van oost naar zuid en west nog aanzienlijk zijn. Bovendien hebben verschillende bars verschillende openingstijden, evenals bijzondere events overdag en ‘s nachts. Plus een aantal bars, zoals Door 74, hebben een strikt reserveringsbeleid. Door vooruit te plannen, zorg je ervoor dat je niet voor teleurstellingen staat en kun je bars die een beetje bij elkaar in de buurt liggen per dag inplannen!

Overdag en ‘s avonds is openbaar vervoer een uitstekende optie, maar check na middernacht de beschikbaarheid van trams etc.. Het is vanzelfsprekend dat je goed rekening houdt met de alcoholinname en deelname aan het verkeer. Don’t drink & drive en dat geldt eigenlijk ook voor scooter en fiets!

Op donderdag, vrijdag en zaterdag is er een speciale boot die reist tussen een groep cocktailweekbars, wat de perfecte manier is om in cocktailstijl te reizen!

Soup du jour
Op onze website en in de app vind je het programma per dag en natuurlijk kun je daar ook de tours vinden. Dit is een geweldige manier om het meeste uit je week te halen; lees zeker verder en volg de applicatiestructuur, indien vermeld.

We kijken er naar uit om de hele week in de stad te zijn en we hopen dat jij net zoveel plezier zult hebben!

Photo credits: Carlo Te Lintelo
Photo credits: Carlo Te Lintelo
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *