Fête du Champagne Winterfestival bruisend feest in Amsterdam

Afgelopen zomer vond de eerste editie plaats van het Fête du Champagne in het Rembrandtpark, Amsterdam. Het was uitverkocht. En het was 30 graden. Het was dus een groot succes en voor herhaling vatbaar. Die herhaling, die is morgen in de Zuiveringshal, op het Westergasterrein. Je moet alleen wel snel beslissen, want de kaartjes zijn ook nu weer bijna uitverkocht.

Het zijn de donkere maanden van het jaar en traditiegetrouw gaan we dan voorzichtig denken aan bubbels ter verhoging van de feestvreugde. De juni-editie van het vetste Fête lieten al zien dat er midden in de zomer óók gewoon gevierd mag worden met champagne. Of beter, je mag het hele jaar alles vieren met champagne. Bij onze zuiderburen en die daaronder is champagne sowieso al volstrekt normaal om, ook bij ‘gewone’ gelegenheden, uit te schenken. Natuurlijk, het is een luxe produkt, maar betaalbare luxe.

Zo zag het Fête du Champagne er afgelopen juni uit. Photo by Jesje Veling Photography

Tijdens het Fête du Champagne, dat vrijdag 29 november begint en tot en met zondag 1 december duurt, kun je kennismaken met meer dan 100 verschillende soorten champagne, maar ook crémant en andere mousserende wijnen. De organisatoren achter het event ken je overigens vast wel, dat zijn namelijk dezelfde als van het Amsterdam Wine Festival. De sfeer, je raadt het al, wordt Frans, boers en bovenal een romantisch sprookje met een winterse twist. Je kunt hier ook meteen je inkopen voor de feestdagen doen tegen een speciale eindejaarsprijs en je flessen worden ook nog eens thuis bezorgd.

En hoewel champagne de boventoon voert, zal speciale aandacht worden geschonken aan Crémant. Deze mousserende wijn is ruim vertegenwoordigd door uit iedere streek van Frankrijk een Crémant in te brengen, van Loire, Elzas en Bourgogne tot Bordeaux. Hierdoor kun je met de diversiteit van deze categorie kennismaken. Verder zijn er verschillende proeverijen van Champagnes waaraan je deel kan nemen. Ook kun je er leren chabreren, je pétanque-kunsten vertonen en natuurlijk heerlijk eten. En dansen, want dat ga je vanzelf doen van genoeg champagne.

Tickets voor dit festijn haal je hier.

Fête du Champagne – Zuiveringshal Westergas
Vrijdag 29 november 15:00 – 01:00
Zaterdag 30 november 13:00 – 01:00
Zondag 1 december 13:00 – 22:00

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *