Banks Rum live Tasting 1 aprilmet bartending legende Jim Meehan

Vrijdag 19 maart zal via ons Instagram kanaal een live tasting en Q&A worden gedaan met Jim Meehan. Jim is wereldberoemd geworden door zijn bar PDT in New York, waarmee hij een hele nieuwe generatie Amerikaanse bartenders beïnvloedde. Niet alleen dat, hij zette hiermee een hele nieuwe stijl cocktails neer. De invloed van Jim en PDT is niet te onderschatten, wat hij samenvatte in zijn boek The PDT Cocktail Book. Het boek waar grootheid David Wondrich in het voorwoord optekent dat dit het boek is dat hij had willen schrijven.

 

Daarnaast heeft Jim het merk Banks Rum opgericht, bestaande uit 2 expressies. De witte variant is de Banks 5 Island, de donkere draagt de naam 7 Golden Age. De 5 Island verwijst naar de 5 regio’s waaruit de blend is samengesteld: Trinidad, Jamaica, Barbados, Guyana en Java. Met name die laatste is bijzonder, want dat is een Arak. Arak is een Indonesische rum variant, waarbij vaak rode rijst wordt toegevoegd aan de fermenterende molasses of palmsap. Dit geeft de beide Banks varianten een bijzondere, heel eigen smaak.

 

Op donderdag 1 april om 19:30 zal via ons Instagram kanaal dus een live tasting en Q&A te volgen zijn. Om optimaal deel te nemen zorg je dat je een tasting setje in huis haalt, met daarin 2 x een 50 ml sample, die je, mits voorradig, kunt krijgen bij aankoop van een fles (gratis weggeven mag namelijk niet van de wet!). De locaties hiervoor zijn:

Drinxx  – Prinsestraat 57, Den Haag
Library of Spirits – Oude Binnenweg 111b, Rotterdam
CheersReigersbos 98b, Amsterdam
Una-mas  – Draaiweg 65, Utrecht

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *