Wereldwijd zijn onder cocktailbars de termen sustainability en circularity binnen korte tijd van modewoord naar modus operandi getransformeerd. Het plastic rietje wordt in rap tempo vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven en produkten die normaal als waste worden beschouwd krijgen nu een goede bestemming. Voorloper in deze ontwikkeling is Bluespoon Bar in de vorm van bartender Martin Eisma, die maandelijks avonden organiseert waarin het milieubewuste in de schijnwerper staat.
Beeldcredits: Today’s Brew
Bewustwording
Om te laten zien en vooral te proeven, dat meer bewustzijn en een no waste policy geen afbreuk doen aan smaak en beleving, hosten Sander Bierenbroodspot en Martin Eisma iedere eerste donderdag van de maand Close the Loop Thursdays. Hierbij staat maandelijks een nieuwe conscious craft cocktail centraal, gebaseerd op telkens één ingrediënt uit de keuken dat anders als waste in de prullenbak zou zijn verdwenen. Sander serveert hierbij een bijpassend gerecht. Deze cocktail en bite pairing zal de gehele maand als special op de kaart van Bluespoon Bar staan.
Je bent vanaf 19:00 welkom om te komen genieten van de creaties bij Bluespoon Bar, Prinsengracht 587, Amsterdam.