Close the Loop

Wereldwijd zijn onder cocktailbars de termen sustainability en circularity binnen korte tijd van modewoord naar modus operandi getransformeerd. Het plastic rietje wordt in rap tempo vervangen door biologisch afbreekbare alternatieven en produkten die normaal als waste worden beschouwd krijgen nu een goede bestemming. Voorloper in deze ontwikkeling is Bluespoon Bar in de vorm van bartender Martin Eisma, die maandelijks avonden organiseert waarin het milieubewuste in de schijnwerper staat.

Beeldcredits: Today’s Brew

Bewustwording
Om te laten zien en vooral te proeven, dat meer bewustzijn en een no waste policy geen afbreuk doen aan smaak en beleving, hosten Sander Bierenbroodspot en Martin Eisma iedere eerste donderdag van de maand Close the Loop Thursdays. Hierbij staat maandelijks een nieuwe conscious craft cocktail centraal, gebaseerd op telkens één ingrediënt uit de keuken dat anders als waste in de prullenbak zou zijn verdwenen. Sander serveert hierbij een bijpassend gerecht. Deze cocktail en bite pairing zal de gehele maand als special op de kaart van Bluespoon Bar staan.

De Close the Loop pairing die aanstaande donderdag gepresenteerd zal worden is The Union Leaf, een cocktail gemaakt met restanten van diverse citrusvruchten, bladeren van Amalfi citroenen, ananas, rode ui en… Union 55 rum! Sander serveert hierbij een ceviche van corvina met tijgermelk en granaatappel. 
Muzikaal zal de avond worden begeleid door Michael Kocken met een selectie fijne plaatjes. 
Je bent vanaf 19:00 welkom om te komen genieten van de creaties bij Bluespoon Bar, Prinsengracht 587, Amsterdam.
Bluespoon_Team_ Martin_Eisma_Tea-Time-Fizz-Cocktail-Teapot
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *