Jägermeister lanceert limited edition die 9556 nachten heeft gerijpt en zijn niet over 1 nachtje ijs gegaan

Jägermeister, de iconische kruidenlikeur en koning van het nachtleven, waagt zich ijskoud aan een vatgerijpte limited edition, 9556 Nights of Exploration. Ambachtelijk gerijpt over een indrukwekkende periode van 25 jaar in een eiken vat, is deze zeldzame expressie een getuigenis van experimentatie en erfgoed, met slechts 2.500 flessen wereldwijd beschikbaar.

Geprijsd op €560 is 9556 Nights of Exploration het resultaat van een uniek experiment van Dr. Günther Findel (1920-2002), schoonzoon van Jägermeister-oprichter Curt Mast. De nieuwsgierigheid van Dr. Findel leidde tot het experiment van hoe de likeur Jägermeister zich zou ontwikkelen gedurende een langere rijpingsperiode. Deze expressie, die rijpte in een enkel vat in Wolfenbüttel, waar Jägermeister’s wordt gemaakt, onthult een bijzonder smaakpalet van karamel- en vanillearoma’s, verweven met kruidige kruiden, zoete fruittonen (pruim en kers) en aromatische houttonen.

Met een alcoholpercentage van 40%, hoger dan de ‘gewone’ Jägermeister, raadt Berndt Finke, VP van Products & Quality, aan om van deze zeldzame drank te genieten op kamertemperatuur of in een tumbler met ijs. In tegenstelling tot zijn ijs- en ijskoude tegenhanger is het een drank waarvan langzaam moet worden genoten, en waarbij elke slok meer complexiteit prijsgeeft.

Dr. Berndt Finke, VP Products & Quality at Jäghermeister
Dr. Berndt Finke, VP Products & Quality at Jäghermeister

De magie achter 9556 ligt in het vasthouden aan het originele recept van 56 botanicals, maar dan met een rijping van bijna 26 jaar. De naam, geïnspireerd door het aantal nachten dat deze creatie heeft mogen rijpen, belichaamt de toewijding van het merk aan het streven naar het ultieme genot. Om het in context te plaatsen: de reguliere Jägermeister heeft een jaar nodig om te worden gemaakt. De 56 kruiden en specerijen worden in alcohol gezet, in eiken vaten gerijpt, aangevuld met suiker, daarna gefilterd en uiteindelijk in hun iconische groene glazen jasje gestopt.

Naast de drank zelf wordt elke fles geleverd in een robuuste houten doos, met daarin een QR-code voor aanvullende informatie. Voor degenen die deze exquise likeur kopen, wacht een uniek tintje – een NFT (Non-Fungible Token) kunstwerk. Blijkbaar zijn er dus nog mensen die daarin geloven. De in Berlijn gevestigde kunstenaar Mago Dovjenko, geïnspireerd door de smaken van 9556, heeft dit digitale kunstwerk gecreëerd.

Sven Schindler, Head of Global Brand en Digital Marketing, benadrukt het belang van het delen van de smaakervaring. Zodra de fles leeg is, onthult het label het verhaal achter de vloeistof. Het merk streeft ernaar de kloof tussen fysieke en digitale ervaringen te overbruggen, en een “halo-effect” te creëren dat zijn erfgoed benadrukt.

Beschikbaar in 15 landen wereldwijd, waaronder Duitsland, het VK en China, is 9556 Nights of Exploration een echt verzamelobject. Voor Travel Retail zijn flessen beschikbaar zijn, dus je kans is groter dat je deze op het vliegveld kan kopen. Jägermeister’s stap in de NFT-markt vertegenwoordigt een gedurfde zet om op een dieper, meer digitaal niveau met consumenten in contact te komen en traditie te verenigen met moderniteit. Gedurfd is het sowieso om nu nog met een NFT te komen, maar het zijn vooral de 9.556 nachten die deze Jägermeister zo bijzonder maken.

Wil je ‘m kopen, dan is even zoeken online handig, maar je kan de 9556 Nights Of Exploration bijvoorbeeld hier kopen.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *