Flor de Caña Bar take-overs in Amsterdam en Rotterdam proef ‘s werelds meest duurzame rum in A-Bar en The Rumah

Op vrijdag 24 en woensdag 13 december organiseert Flor de Caña, ‘s werelds meest duurzame rum, 2 bar take-overs in Amsterdam en Rotterdam. Hier kun je kennismaken met hun prachtige rums en natuurlijk met de heerlijke cocktails die A-Bar en The Rumah hiermee maken.

Al ruim 125 jaar wordt in het Latijns-Amerikaanse land Nicaragua rum gemaakt. Nu wordt in letterlijk elk land in deze regio rum gemaakt, dus heel verrassend is dat niet. Er wordt namelijk al sinds 1703 rum gemaakt in Barbados en sindsdien ging eiland na eiland en land na land ook dit distillaat maken, dat overigens eerst aguardiente heette. Met de onstuitbare opkomst van rum het afgelopen decennium is ook de groei van Flor de Caña in een stroomversnelling gekomen. Niet heel lang geleden, zo rond 2010, was dit merk het centrum van een controverse over het gebruik van pesticiden, met veel zieke werknemers als gevolg. Een boycot onder bartenders volgde. In korte tijd heeft het bedrijf het over een andere boeg gegooid en sustainability volledig omarmd.

In 2020 werd Flor de Caña het eerste drankmerk dat zowel carbon neutral en Fair Trade gecertificeerd werd. Daarnaast zijn ze partner van One Tree Planted, met als doel 1 miljoen geplante bomen in 2025. De teller staat inmiddels op 800.000. Met hun Together For A Greener Future stimuleert het merk om bartenders meer circulair te werken door middel van een speciale cocktailcompetitie.

Prachtig allemaal natuurlijk, maar het moet ook allemaal lekker smaken natuurlijk! Dat kun je gelukkig zelf beoordelen op vrijdag 24 november in A-Bar, Amsterdam, en woensdag 13 december in The Rumah, R0tterdam. Die laatste staat bekend als de meest rum-minded bar in Nederland, dus komt het helemaal goed met die cocktails. A-Bar is gevestigd in het statige Amstel Hotel en het is echt een genot om door de prachtige lobby naar de bar te lopen (schuin rechtdoor, gewoon doen alsof je er vaker komt. Niet vergeten de portier vriendelijk gedag te zeggen). Verwacht dus heerlijke cocktails met verrassende foodpairing.

A-Bar, Professor Tulpplein 1, Amsterdam
The Rumah, Oude Binnenweg 110c, Rotterdam

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *