Sir Edmond Gin gaat voor goud

Sir Edmond Gin wordt beloond met een gouden medaille bij The Global Spirits Business Masters, de prestigieuze blind tasting competitie in Londen. Een panel van drankexperts vond het Nederlandse merk een van de beste in de Super Premium-categorie en noemde de gin ‘perfect uitgebalanceerd’.

Het is niet de eerste keer dat The Spirits Business, het gezaghebbende Britse tijdschrift en website, de vanille-geïnfuseerde gin uit Nederland met een medaille beloont. Bij The Gin Masters in 2017 won Sir Edmond Gin een Master-medaille, de hoogst mogelijke prijs in de Super Premium-categorie.

Sinds de eerste editie in 2008 is The Global Spirits Business Masters de meest prestigieuze blind tasting competitie ter wereld geworden. Dit jaar nam een recordaantal van ruim 300 toonaangevende internationale merken het in verschillende categorieën tegen elkaar op. De Super Premium-juryleden, voorgezeten door The Spirits Business-plaatsvervangend redacteur Melita Kiely, loofden Sir Edmond Gin als “zeer aangenaam, met heerlijke tonen van vanille en een jeneverbes, allemaal perfect uitgebalanceerd”.

“Het is een grote eer om opnieuw een medaille te winnen”, zegt mede-eigenaar Dominique Makatita. “Sir Edmond Gin is een bijzondere drank met een onderscheidend palet. Dat de experts uit de industrie onze veelzijdige gin met goud hebben bekroond, betekent dat ze ons rebelse karakter waarderen. ”

Een tijdje geleden schreven we al over Sir Edmond:
Calling all vanilla lovers out there! Al bij het openen van de fles is onmiskenmaar wat het meest typerende ingrediënt van deze gin is. De verpakking van de gin is fraai en een duidelijke inhaking op de populariteit van vintage vormgeving en flamingo’s. Een zachte, bijna boterachtge neus met veel vanille en zoet citrus met een lichte zweem van citroen kenmerkt de neus. In de mond geeft de gin prijs dat toch het echt om een, jawel, gin gaat hier en de jeneverbes is hierin duidelijk aanwezig. De afdronk wordt iets droger (kaneel) en vooral deze 3 elementen aanwezig, aangevuld met strawberry cheesecake en gember.

Kortom: wij snappen de beslissing van de jury wel om deze onderscheiding toe te kennen aan deze rebelse gin. Heb je ook dorst gekregen? Sir Edmond gin koop je bijvoorbeeld hier.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *