100 Jaar Suntory: De Japanse Whisky Revolutie

Stel je voor: het is 1923, een eeuw geleden, en in Japan opent een visionair genaamd Shinjiro Torii de allereerste Suntory distilleerderij, Yamazaki. Het was het begin van een epische reis in de wereld van whisky, en vandaag vieren we het 100-jarig bestaan van Suntory, een legendarische naam in de Japanse whiskywereld.

Yamazaki, Hakushu en Chita: Drie Pijlers van Perfectie

Wat begon als een droom van één man groeide uit tot een whiskyimperium. Shinjiro Torii opende niet alleen Yamazaki, maar later ook Hakushu en Chita distilleerderijen. Elk van deze parels van vakmanschap heeft zijn eigen karakter. Yamazaki, de oudste van Japan, produceert een onberispelijke single malt. Hakushu, gelegen in de prachtige Japanse Alpen, biedt frisse en florale whisky’s. Chita, daarentegen, is de meester van graanwhisky, met een elegante en milde smaak.

De Highball Sensatie

Suntory was ook de pionier van de Japanse highball, een verfrissend drankje dat Japanse whisky wereldwijd beroemd heeft gemaakt. De eenvoudige mix van whisky en sodawater met citroenzest en ijsblokjes bracht een revolutie teweeg in de cocktailscene en bracht nieuwe niveaus van eenvoud en verfrissing in de Japanse drankcultuur.

Keanu Reeves voor Suntory

Het 100-jarig bestaan wordt gevierd met Keanu Reeves, die ambassadeur is geworden voor Suntory. De campagne, doordrenkt met mysterie en klasse, brengt een nieuwe generatie whiskygenieters samen met de geliefde merken van Suntory.

Bekijk hier het bijzondere assortiment van Suntory, met daarin, naast whisky, ook gin en vodka. Uiteraard allen onmiskenbaar  Japans.

Haku Vodka
Deze vodka is gemaakt van Japanse witte rijst, wat een zachte, elegante smaak oplevert. Het is een eerbetoon aan de ambachtelijke tradities en precisie die Suntory’s vakmanschap kenmerken. Een unieke en delicate vodka-ervaring

Roku Gin
Een gin die de zes traditionele Japanse botanicals combineert met acht traditionele gin botanicals, resulterend in een harmonieuze en uitgebalanceerde smaak. De naam “Roku” betekent “zes” in het Japans, en het vertelt het verhaal van Japanse smaak op zijn best.

The Hakushu Single Malt
Een sublieme single malt van Hakushu, die het gevoel van een frisse bergwandeling vastlegt met zijn floraal en licht rokerig karakter.

Hibiki Japanese Harmony
Een elegante blend van Japanse malt- en graanwhisky’s, die de harmonie van de Japanse natuur viert.

Hibiki Blossom Harmony
Een limited edition expressie met rijke bloemige tonen en een vleugje honing.

Yamazaki 18 years old Mizunara
De koning van Japanse whisky’s, gerijpt in Mizunara eiken vaten voor een onvergetelijke smaakervaring.

Suntory’s 100-jarig bestaan is een viering van vakmanschap en passie, en hun reis gaat door, nog een eeuw en meer. Dit is een toost op de Japanse whisky meesters van Suntory!

Speciaal voor hun 100-jarig bestaan lanceerde Suntory een serie whisky’s: 100 Years Of Suntory Whisky | The House of Suntory

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *