300 jaar Rémy Martin een tijdreis in je glas

Een knipoog en een stevige ‘Santé’ aan Rémy Martin Cognac, want ze zijn volgend jaar 300 jaar oud! Je leest het goed, dit iconische cognachuis viert in 2024 zijn driehonderdste verjaardag, en dat betekent dat het tijd is om terug te kijken op hun rijke historie ter ere van deze prestigieuze mijlpaal. Maar ook tijd om vooruit te kijken naar wat dit bijzondere jaar voor hen gaat brengen.

Cognac met een Historisch Randje

De naam Rémy Martin, gevestigd in de Cognac-regio van Frankrijk, staat synoniem voor de hoogste kwaliteit cognac. Maar om je even terug in de tijd te nemen, laten we teruggaan naar 1724, het jaar waarin het allemaal begon. Rémy Martin, de grondlegger van het huis, had een visie – de visie om cognac te maken die net dat beetje extra biedt, een stukje verfijning dat je smaakpapillen verwent.

Rémy Martin was een visionair en een perfectionist, en hij begon zijn reis in de wereld van cognac met de oprichting van zijn eigen distilleerderij in de kleine stad Cognac. Het was hier dat hij begon met het distilleren van zijn eaux-de-vie en het creëren van een unieke smaak die de basis zou vormen voor de toekomstige Rémy Martin cognac.

Rémy Martin Cognac viert 300 jarig jubileum met serie limited edition cognacs
De Centaur prijkt op de buitenkant van alle plekken waar de vaten Eau-De-Vie liggen te rijpen. Beeld door Albert van Beeck Calkoen

Een Reis door de Eeuwen

Als we door de geschiedenis van Rémy Martin wandelen, ontdekken we decennia vol toewijding aan vakmanschap. Van generatie op generatie hebben ze dit streven naar het beste doorgegeven, en het heeft geresulteerd in enkele van de meest verfijnde cognacs die je ooit hebt geproefd.

De Cognac-Meesters van Vandaag

Maar ze zijn niet blijven hangen in het verleden, want Rémy Martin blijft innoveren en verbazen. Ze hebben een breed scala aan cognacs, van de elegante Rémy Martin VSOP tot de tot de verbeelding sprekende Louis XIII. Er is een perfecte Rémy Martin voor elke gelegenheid. De huidige keldermeester (Maitre De Chai) is Baptiste Loiseau, de jongste die ooit deze prestigieuze baan had bij Rémy Martin. Hij is verantwoordelijk voor het aankopen van de juiste eaux-de-vie, het rijpen ervan, en voor het selecteren van de juiste vaten voor de verschillende coganc’s. Daarnaast moet hij ook de visie hebben om na te denken over de toekomst, door nieuwe coganc’s te helpen creëeren.

Dus, hoe vieren we dit bijzondere Jubileum?

Je kan dit vieren door 300 glazen cognac te drinken, maar dat is waarschijnlijk niet de beste manier. Beter is het om te genieten van een van hun Eindejaarscollectie, die speciaal voor dit 300-jarig bestaan zijn uitgebracht.

Rémy Martin XO – 300e verjaardag Limited Edition
Deze iconische XO viert hun jubileum met een nieuwe uitvoering, inclusief gouden decoraties en een stijlvolle kraag. De karaf wordt gepresenteerd in een gouden geschenkdoos en belichaamt de aromatische complexiteit van Rémy Martin XO.

Rémy Martin Tercet – 300e verjaardag Limited Edition
Deze nieuwste toevoeging aan het assortiment van Rémy Martin is gecreëerd door de 3 personen die eindverantwoordelijk zijn voor het hele proces: de keldermeester, de master distiller en de wijnmeester. De editie komt in een mooie geschenkverpakking en een speciale jubileumkraag.

Rémy Martin 1738 Accord Royal – 300e verjaardag Limited Edition
Deze Cognac herdenkt het koninklijk goedkeuren van de Franse koning Lodewijk XV in 1738. Ook deze coganc komt in een mooie geschenkverpakking en speciale jubileumkraag..

Rémy Martin V.S.O.P. – 300e verjaardag Limited Edition
De eerste V.S.O.P Cognac Fine Champagne die ooit werd gecreëerd en nog altijd de zo herkenbare matte fles. Ook deze komt in de speciale geschenkverpakking en met een eigen jubileumkraag.

Rémy Martin Cognac viert 300 jarig jubileum met serie limited edition cognacs
Alles in de Cognac streek ademt historie. Op deze plek, waar ooit zelf nog werd gedistilleerd, bevindt zich de voorraad Louis XIII. Beeld door Albert van Beeck Calkoen

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *