Cocktailbars in Barcelona waar je moet zijn geweest

Cocktails drinken in Barcelona is net zo gewoon als een glas wijn en je kan bij de meeste bars terecht voor een stevige G&T, Dark & Stormy of Mojito. Maar er zijn ook bars die ver boven het maaiveld uitsteken en dat is natuurlijk waar ik, en jij dus ook, wil zijn. Voor sommige bars is het nodig om fully dressed up te gaan, voor andere juist helemaal niet. Ik ging op onderzoek in Barcelona om de fijnste barretjes te vinden en hier een (of twee) cocktails te proeven.

Credits cover photo: Josephine Leddet – https://josephineleddet.com/Collage-Bar

Two Schmucks
Wat deze zaak typeert is vooral de totale afwezigheid van opschmuck. Geen duur interieur, geen duur design. Het enige waarin echt is geïnvesteerd is een waanzinnig effectieve bar. De cocktails zijn van het experimentele type met uitgesproken smaken. Om bij de wc’s te komen loop je door de afwasstraat en opslagruimte. En toch wordt deze bar geteld tot de 50 beste bars ter wereld. Wat deze zaak zo goed maakt is de ontspannen service, de diepe bassen van de muziek en juist die totale afwezigheid van design en luxe. Hier wordt genivelleerd en telt niet wie je bent, maar dat je daar bent. Daardoor maak je beste vrienden voor die avond met wildvreemden om de lange nachten van Barcelona mee te verkennen.

Wij dronken: Clean Cut Mojito. Ik heb nog 2 andere cocktails gedronken, waaronder de Breakfast. De andere was er een met selderij en appel die ik niet zo geweldig vond, de rest was top.
Carrer de Joaquín Coasta 52, dagelijks open van 17:00 tot 02:00

Foto via Two Schmucks

Solange Cocktails & Luxury Spirits
Aan de exact andere kant van het spectrum staat Solange. De Louis XIII verwelkomt je al gul bij binnenkomst (€ 1.200 per glas) en koper en velours zijn de materialen die overal zijn gebruikt. Het koppel achter deze bar, Adriana en Antonio, behoren tot de absolute top van Spanje en hebben een menu samengesteld dat veel weg heeft van een academische benadering van cocktails. Ze hebben namelijk een eigen villa buiten de stad helemaal ingericht als laboratorium om nieuwe cocktails te ontwikkelen. Solange is geheel gebaseerd op James Bond en de cocktails zijn geheel in dit thema uitgewerkt.

Wij dronken hier: Camille Montes, Charro Atomico en Vesper Lynd.
Carrer d’Aribau 143, dagelijks open vanaf 19:00 (za & zo 18:00) tot 02:30 (vr & za tot 03:00)

Solange Bar – beeldcredits: Solange Bar

Dry Martini
Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een bezoek aan Dry Martini. De legendarische barman Javier de las Muelas heeft het maken van de gelijknamige cocktail tot kunst verheven. Hiervoor ontving hij afgelopen juli een Lifetime Achievement Award: ere wie ere toekomt dus. Aan de muur hangt de teller met het aantal martini’s dat hier is gemaakt. Die staat bijna op 1,1 miljoen. Miljoen! Dry Martini’s. En dan zie je dat Dry Martini voor heel veel mensen een vaste stop is geworden.

Wij dronken hier: doe ’s een wilde gok.
Carrer d’Aribau 162, dagelijks open, maar check google even voor openings- en sluitingstijden die zijn namelijke elke dag anders.

Dry Martini by Javier de las Muelas – beeldcredits: Dry Martini

Collage
Dit was voor mij een van de leukste ontdekkingen van de trip. Zorg dat je een plekje aan de bar bemachtigt om de bartenders aan het werk te zien. Hier zie je hoe ze als ware kunstenaars een aantal flessen kunnen combineren tot small works of art in your glass. Ze hebben een buitengewoon mooie collectie rums en hebben hiermee een aantal fantastische cocktails op de kaart staan.

Wij dronken hier: Jamaican Old Fashioned, Basil Surprise, Tee Under The Tree, Summer Lover
Carrers dels Consellers 1, dagelijks open van 20:00 tot 03:00 (03:30 op vrijdag en zaterdag)

Collage Bar in Barcelona – foto via Facebook

Paradiso
De speakeasy bar is gelegen achter een pastrami sandwich shop, maar vaak kun je aan de rij al zien dat hier wat gaande is. Even die rij pakken dus en gewoon wachten op wat komen gaat. Binnen is de fantastische bar de eyecatcher. Deze loopt door in het plafond waardoor je het idee hebt in een jaren 70 visie op de toekomst terecht te zijn gekomen. Retro met een vleugje futuristiek dus. De cocktails zijn zonder uitzondering prachtig ontworpen kunstwerken met een surrealistische touch alsof Dalí hieraan heeft meegewerkt.

Wij dronken hier: Regreso al Futuro, Salvador Dalí Manhattan, Hugo Sánchez
Carrer de Rera Palau 4,  dagelijks open van 19:00 tot 02:30

Paradiso – beeldcredits: Paradiso Bar Barcelona
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *