Ober, er zit een kerstboom in m’n bier het bijzondere verhaal van Lowlander Beer

Het Amsterdamse biermerk Lowlander is niet vies van een klein experimentje. Niet voor niets hebben ze hier een Chief Botanical Officer aangesteld om juist dit experiment op te zoeken. Zo bracht ons dat de afgelopen jaren al bier met Yuzu, met gember en met koriander en kamille. Maar de stapels kerstbomen die in januari door de stad werden geblazen brachten hem op het idee om deze te verzamelen en te verwerken tot bier. Bier van kerstbomen? Inderdaad, dat dus.

Onlangs werd dit biertje genaamd Winter I.P.A. geïntroduceerd en het resultaat mag er zijn, voorzien van een label dat glimt als een kerstbal. Het leven is een kerstfeest, maar je moet zelf de kerstballen ophangen, zullen ze ongetwijfeld bij Lowlander denken. Met dit zogenaamde Tree To Table concept in het achterhoofd organiseert Lowlander op vrijdag 29 november hun Botanical Brewkitchen diner. Dat deden ze al eerder op fraaie locaties als de Hortus Botanicus in Amsterdam en Het Smaakmuseum op de Utrechtse Heuvelrug, maar ook in Harvey Nichols, Londen. Dit najaar is de locatie de Wintertuin in het Krasnapolsky Hotel, Amsterdam. Jij kan daarbij aanwezig zijn, anders had ik er natuurlijk niet overgeschreven.

Deze monumentale Wintertuin stamt uit 1879 en ligt in het hart van het hotel. Het indrukwekkende glazen dak herinnert aan de oorspronkelijke kas en is daarmee de perfecte setting voor een uniek, botanisch winterdiner. Op deze unieke locatie en voor een select gezelschap (want beperkt aantal plekken) zal een botanisch 4-gangen diner worden geserveerd met de bijpassend Lowlander bieren. Kaarten zijn te koop via de speciale website, maar wacht niet te lang met beslissen, er is al een substantieel aantal kaarten verkocht. Voor € 75 per persoon mag je aanschuiven aan deze speciale dis.

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *