Andrei Talapanescu Beste Bartender 2019Hoofdbartender Pulitzer’s Bar wint Entree Award

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Best Bartender 2019 tijdens de Entree Awards op maandag 25 november in Theater Amsterdam. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kennis en kwaliteiten tijdens de jaarlijkse cocktailcompetitie.

Beeldcredits: Ming Chao

Op 4 november werden in de Skylounge alle 19 participanten beoordeeld op hun techniek, kennis, snelheid, mixology, persoonlijkheid en gastvrijheid in vier verschillende rondes. Talapanescu wist zich te onderscheiden met zijn diepgewortelde kennis, foutloze techniek, enorme passie voor het vak en met zijn cocktail Serenity geïnspireerd op “niets”. Niets staat voor het moment dat we een stap terug doen uit onze dagelijkse routine en inspiratie vinden in de kalmte en creativiteit van het “niets” doen.

De uit Roemenië afkomstige Talapanescu (30) startte op zijn 21e zijn bartending carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de klassieke hotelbar Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam. Talapanescu werd eerder dit jaar bekroond tot Patrón Perfectionist Benelux 2019.

In september lanceerde Talapanescu bij Pulitzer’s Bar een nieuwe cocktailreeks geïnspireerd op Agatha Christie’s Murder on the Orient Express.

Over Best Bartender

De Best Bartender cocktailstrijd wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende nationale cocktailcompetities. De zeskoppige jury beoordeeld alle deelnemers op verschillende competenties. De winnaar draagt een jaar lang de titel Best Bartender en jureert in het jaar daarop de volgende competitie. De Best Bartender wedstrijd is onderdeel van de Entree Awards, welke Entree Magazine jaarlijks organiseert.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *