Pulitzer’s nieuwe cocktail menu Murder On The Orient Express

Al sinds de heropening in 2016 is Pulitzer’s Bar een van de toonaangevende cocktailbars in het land. Het stijlvolle, klassieke intereur brengt je terug naar tijden waarin per postkoets en stoomboot werd gereisd. Ook het nieuwste cocktailmenu grijpt terug naar de nostalgie van weleer, met het thema Murder On The Orient Express.

Hoofdbartender Andrei Talapanescu werkt vanaf de heropening bij Pulitzer’s Bar en heeft samen met zijn team ook nu weer een bijzonder menu samengesteld. “Het was ergens in april toen we samenkwamen om een aantal nieuwe thema’s voor ons volgende menu te bedenken. De vorige stap van Fitzgerald’s Great Gatsby naar Hemingway was een gemakkelijke en natuurlijke. Na Hemingway liepen we een beetje vast. De voorgestelde thema’s varieerden van Harry Potter tot The Godfather. Uiteindelijk was het Brian [Lijs, red.] die Murder op de Orient Express voorstelde, 12 karakters, 12 verdachten, allemaal op de een of andere manier met elkaar verbonden. “”

En zo besloot Pulitzer’s Bar om hun gasten de rol van detective te laten spelen. De gast mag 12 ‘verdachten’ onderzoeken door naar hun middelen, motief en alibi te kijken en te beslissen welke het meest waarschijnlijk hun dorst lest. De drankjes zijn dan ook vernoemd naar de bijnamen of beroepen van deze personages in het boek en de film. De inspiratie haalden ze uit hun plaats van herkomst, drink- en eetgewoonten in het boek, persoonlijke eigenschappen, maar ook de eenvoudige associatie van de naam met een ingrediënt of drankstijl.

Eerst zijn we begonnen met het verdelen van de stijl van cocktails over elk personage, bijvoorbeeld:
Gangster – boozy, kort, Vieux Carre twist
Secretaris – Spritz
Valet – Fizz
Governess – Collins
Actrice – Franse 75 twist
Enzovoort. En vanaf daar hebben ze gekeken naar het koppelen van de ingrediënten aan de stijl van drinken.

Voor iemand die het boek niet heeft gelezen, de film heeft bekeken of het thema niet heeft begrepen, zal The Actress bijvoorbeeld glamour en champagne schreeuwen. Voor deze cocktail kozen ze dus voor een exotische uitstraling met de toevoeging van Yuzushu en Blueberry & Wassabi Shrub.

Andrei legt ook het ontstaan van een aantal andere cocktails van het menu uit:
The Nurse begon als een niet-alcoholische drank, vanwege het feit dat dit personage ervoor heeft gekozen om de weg van een zendeling te volgen en de rest van haar leven geen alcohol te gebruiken. Dit idee is toch overboord gegaan. De reden hierachter was dat ze dronken was van wijn toen de ontvoering van Daisy Armstrong plaatsvond.

The Professor, als personage, was een rechercheur bij de NYPD en sloot zich tijdens de moord in de trein aan als een Duitse professor.
Dus we zijn begonnen met de blauwdruk van een Manhattan die we hebben uitgerekt met Cocchi Americano en met een gedeelde basis van Old Tom Genever. Er zit wat umeshu [pruimenwijn] verstopt voor een aangename verrassing.

The Governess wordt beschreven als kalm en onverstoorbaar, daarom besloten we om een ​​zeer schone en transparante collins te creëren, gebouwd rond Porter’s Tropical Old Tom Gin, Clear Lemon, White Wings Tea, Pink Grapefruit Oleo, Soda en Tonic. Zeer easy going, rustig en tegelijkertijd speciaal.”

Het nieuwe menu op basis van Murder On The Orient Express laat zien dat het team weer een stap verder gaat in het ontdekken van hun creativiteit. Tegelijk wordt meer gebruik gemaakt van de produkten zoals ze zijn, zonder daarbij te ver te gaan in het zelf infuseren van dranken of het creëeren van siropen. Het team van Pulitzer’s Bar weet ons opnieuw aangenaam te verrassen.

Pulitzer’s Bar – Keizersgracht 234 – 020-5235282
www.pulitzersbar.nl

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *