Deze flesopener wil je hebbenom je V2C Gin & Tonic mee te maken

Natuurlijk, een flesje tonic kun je openen met een aansteker, een bierkrat of een kurkentrekkert. Maar er bestaan ook meer stylish manieren om dit te doen. V2C Gin ontwikkelde samen met ontwerper David Kroupa een serie van 5 verschillende flesopeners, gemaakt van opgeviste fietswrakken uit de grachten van Amsterdam.

Het Amsterdam gin merk V2C werd een jaar of 6 geleden opgericht door 4 voormalig studievrienden. Ze waren alle woonachtig aan de Victor de Stuerstraat 2C (V2C) in Maastricht. Alle vier hebben ze inmiddels een carrière in de horeca opgebouwd, maar hun gezamelijke liefde voor gin bracht hen hierin ook weer samen. Inmiddels zijn er, naast de originele Dutch Dry Gin nog 3 varianten op de markt gebracht: Orange, Barrel Aged en Navy Strength. Het recept van hun gins heeft als basis jeneverbes, uiteraard, sinaasappel, zoethout, St Janskruid en laurier, met extra kruidigheid van korianderzaad, kardemom, citroenschil en gember. Voor de Orange is extra sinaasappel en rode peper toegevoegd voor wat spicyness.De barrel strength heeft 6 maanden op Amerikaans eiken vaten gerust en de Navy Strength heeft een mindblowing alcoholpercentage van 57 %.

V2C Drowned Bottle Openers from V2C Dutch Dry Gin on Vimeo.

Terug naar de flesopener. Want daar zijn nu 5 exemplaren van gemaakt. Tot nu toe. Want ze gaan ze ook echt produceren als er genoeg van worden besteld in de pre-order. De serie heet “Drowned Bottle Openers” en alle exemplaren worden met de hand vervaardigd door David Kroupa. De kunstenaar, produkt- en interieurontwerper woont in Amsterdam maar is geboren in Tjechië. Van zijn vader, die timmerman is, leerde hij de geheimen van het ambacht en de liefde voor het verzamelen van mooie dingen. Vanaf het moment dat hij in 2009 naar Nederland verhuisde, ontwikkelde hij zichzelf tot vakman in het ontwerpen van allerlei projecten.

Wil jij dus dat deze een van deze Drowned Bottle Openers in jouw cocktail kabinet verschijnt? Pre-order dan op de site van V2C gin.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *