Mastercard Hotelnacht Amsterdam jubileumeditie laat de stad stralen

Tien jaar geleden startte de Hotelnacht in een nu bijna onherkenbaar Amsterdam. Hotels waren echt alleen voor toeristen en hotelbars werden uitsluitend door zakenreizigers bezocht. Dat was toen. Fast forward naar 2023. Het aantal prachtige hotels is exponentieel gegroeid. Hotelbars zijn de norm en zitten vol. Hotels zijn niet meer alleen het domein van de toerist. Het is voor locals een normale plek om af te spreken voor meetings, een koffie of een cocktail. En trek ik hier gewoon de voorzichtige conclusie: mission accomplished voor de Hotelnacht.

Met Vincent van Dijk heeft de Hotelnacht de juiste initiator. De man die een jaar lang elke nacht in een ander hotel sliep en hier een boek over publiceerde, die de HotelAwards in het leven heeft geroepen, pop-up restaurants organiseerde, lanceerde een cranberry juice (toen iedereen nog Cosmo’s dronk) en een Minibar-box. Dat doet hij samen met Philipe Souren, met wie hij samen HBMEO heeft. Afijn, lang genoeg teruggekeken, tijd om vooruit te kijken. Want dit weekend is de 10e editie van de Hotelnacht. De Mastercard Hotelnacht bedoel ik uiteraard. Om onderstaande events te bezoeken is een ticket nodig, dit kun je via de app kopen voor € 28,50 per persoon.

11:00 – 17:00 Check-in
Als je de Hotelnacht écht wilt beleven heb je natuurlijk een hotel geboekt om de nacht in door te brengen. Niets mooiers dan de stad door te struinen, in een immens hotelbed met knisperverse lakens in slaap te vallen en de volgende ochtend je te buiten gaan aan het ontbijtbuffet. Uiteraard nadat je een duik hebt genomen in het zwembad. Er zijn nog een paar kamers beschikbaar, in de app kun je zien waar je nog terecht kan. Wat dacht je van Hotel Okura, Kimpton De Witt of DoubleTree by Hilton voor € 180.

13:30 Afternoon Tea at Hotel 717
Genieten van een luxe Afternoon Tea in de Living Room van Hotel 717. Dit prachtige hotel ligt aan de Prinsengracht en is een oase van rust en luxe. Uiteraard is een afternoon tea niet compleet zonder een glas Veuve Cliquot Brut. Reserveren is nodig, kosten bedragen € 49,50 p.p

14:00 – 18:00 Picture Perfect Penthouse Suite
Met een prachtig uitzicht vanaf de 22e verdieping sta je in het nhow Amsterdam Rai te genieten van een dj, bottomless food & drinks, bodypainters en meer. Dat doen ze in samenwerking met Upside Down Museum en Our House Museum. Zowel voor de zoetekauw als de liefhebber van hartig. Je betaalt € 10 voor bottomless food & drinks.

17:00 – 22:00 Taco’s & Tequila
Alles draait om deze Mexicaanse verwennerij in restaurant Celia. Voor € 35 pp krijg je 2 taco’s met een sidedish, een Tequila cocktail en een afterdinner Tequila shot. Handig om even te reserveren!

20:00 Amsterdamse Cocktailavond
In samenwerking met hun buurman Wynand-Fockink organiseert The Tailor (Anantara Grand Hotel Krasnapolsky) een echte Amsterdamse avond. Compleet met Amsterdams zuur, jenever, Old Amsterdam en lekkere beats. Voor € 10 bestel jij de special, die met eerdergenoemde lekkernijen wordt geserveerd.

20:00 Conservatorium X Café Nol
Bijzondere samenwerkingen zijn Taiko niet vreemd. Bij eerdere edities werd bijvoorbeeld samengewerkt met Febo om een bijzondere frikandel te creëeren. Zaterdag staat Taiko in het teken van de iconische Café Nol. Geniet van oud-Hollandse muziek met als hoogtepunt een optreden van de vaste volkszanger van Café Nol. Chef Schilo van Coevorden presenteert hier zijn visie op het oud-Hollandse bittergarnituur: een langoustines frikandel met groene curry en kaviaar, een wagyu beef frikandel en zijn bekroonde kaassoufflé met zwarte truffel. Reserveren is niet nodig.

20:00 Night of the Masquerade
Pulitzer’s Bar wordt getransformeerd tot roaring twenties nightlife bar. Hier kun je, gemaskerd uiteraard, genieten van speciale cocktails met Hendrick’s Orbium Gin, bijpassende bites, een live DJ en speciaal entertainment. Reserveren is niet nodig, ingang aan de Keizersgracht.

20:00 – 02:00 Hotel Jakarta X Nongkrong in Malabar
Met de skyline van het IJ op de achtergrond kun je hier tot in de kleine uurtjes dansen op de vetste houseplaatjes van Nongkrong. Malabar heeft beperkte beschikbaarheid dus vol = vol. Zorg dat je je stylish discopak aantrekt want er wordt een deurbeleid gehanteerd.

20:00 – 03:00 Neon Party
Dress to impress and dance the night away bij DoubleTree by Hilton. Ook hier geniet je van een prachtig uitzicht over nachtelijk Amsterdam, terwijl je geniet van de lekkerste Fever-Tree cocktails. Een kleurrijke nacht en een garantie voor een knallende afsluiter van de Hotelnacht.

Zondag 12:30 – 16:00 Hangover Brunch
Heb je nou geen hotel gereserveerd, maar wil je wel de volgende dag je kater wegeten, kom dan naar Celia’s voor de Hangover Brunch. Geniet van homemade cinnamon rolls of bagels, mimosa’s en bellini’s. Reserveer via de app je plek.

Mastercard Hotelnacht Amsterdam
Hangover Brunch bij Celia’s. Beeldcredits: Ashkan Mortezapour Photography
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *