Game of Thrones whisky serie compleet Mortlach Six Kingdoms 15 years toegevoegd

De echte GoT kenner zal ongetwijfeld de Three Eyed Raven al herkend hebben die de negende en daarmee laatste toevoeging op deze range kenmerkt. Vorig jaar kwamen de eerste 8 single malts al op de markt, waarvan een groot deel vrij snel was uitverkocht. Deze laatste toevoeging komt van de Mortlach distillery, de whisky die onlangs al geheel opnieuw werd gelanceerd.

Op de oude heuvels van Dufftown ligt de Mortlach distilleerderij. Mortlach werd gebouwd op de plek waar een historische strijd plaatsvond en is de eerste distilleerderij in het plaatsje Dufftown. Daarmee verdiende het de bijnaam The Beast of Dufftown. De whisky en de oprichters ervan, George en Alexander Cowie, speelden een belangrijke rol in de lokale gemeenschap. George droeg de gewaardeerde titel van burgemeester terwijl Alexander de kenmerkende methode ontwikkelde om de vloeistof exact 2,81 keer te distilleren. Lees hier het artikel dat we eerder publiceerden over de productie van Mortlach. Dit complexe proces is even uniek als het karakter van de three-eyed raven uit de serie.

De Mortlach Six Kingdoms 15 years doet denken aan het verleden maar is gemaakt voor de toekomst. Hij wordt eerst gerijpt in sherryvaten en vervolgens in oude bourbonvaten gemaakt van Amerikaanse eik. Deze mooie whisky heeft een krachtige maar toch zachte smaak met tonen van vanille en kruiden. De kenmerkende vlezige smaak van Mortlach in combinatie met de rijping op ex-sherryvaten zullen voor de liefhebber een waar feest zijn.

De Six Kingdoms – Mortlach zit in een metallic gouden koker waarop een indrukwekkende pen en-inkttekening van de drieogige raaf staat, een ode aan de laatste Greenseer en het onafhankelijke Noorden. Dit alleenstaand gebied staat onder het gezag van de koningin van het Noorden waardoor er een nieuw landschap ontstaat: “The Six Kingdoms”. De three-eyed raven kijkt via duizend ogen, ver voorbij koninklijke grenzen en tijd en kan zo de mysterieuze verhalen ontrafelen die het wandtapijt van Westeros samenhouden.

De Game of Thrones serie is te koop bij de de specialist slijter, maar ook online bij Drankdozijn.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *