Vier 160 Jaar Martini en maak kans op een ballonvaart 160 Years of Italian Taste

In 1863 lanceerden Alessandro Martini, Luigi Rossi en Teofilo Sola hun Vermouth, gemaakt in de Distilleria Nazionale di Spirito di Vino in Pessione. Nadat in 1879 de familie Sola werd uitgekocht kreeg de vermouth de iconische naam Martini & Rossi. Door de jaren heen werd dit merk synoniem met Italiaanse stijl en klasse, mede door de sponsoring van Formule 1 en de lancering van het MARTINI Terrazza in 1958. In september gaat MARTINI hun 160e verjaardag groots vieren en daar kun jij bij aanwezig zijn. Lees verder hoe je hier kans op maakt.

De eerste vermouth die MARTINI lanceerde was de Rosso, die precies op het moment kwam dat cocktails wereldwijd aan een enorme opmars bezig waren. Het was met name Alessandro Martini die de wereld rondreisde. Overal promootte hij zijn vermouth en kon deze worden gebruikt voor een Martinez of Manhattan. Het merk maakte furore en won medailles bij verschillende wereldtentoonstellingen. Op nieuwjaarsdag 1900 werd de Dry gelanceerd en de MARTINI Bianco in 1910.

Vandaag kennen we vele varianten van MARTINI, waaronder de Rosato, Fiero en Royale. Maar recent zijn ook de Floreale en de Vibrante hieraan toegevoegd, beide non-alcoholische varianten. De Floreale is heerlijk licht en floraal, de Vibrante is complex en vol citrus.

Non-alcoholic Floreal Spritz
75 ml MARTINI Floreale
25 ml Appelsap
50 ml bruisend water
Schenk deze ingrediënten in een ballonglas of longdrink vol ijsklontjes en garneer met een schijfje citroen.

Non-alcoholic Vibrante Spritz
75 ml MARTINI Vibrante
25 ml grapefruitsap
50 ml bruisend water
Schenk deze ingrediënten in een ballonglas of longdrink vol ijsklontjes en garneer met een schijfje verse grapefruit.

Aperitivo in the Sky

In Nederland trapt MARTINI zijn 160 years af met de bijzondere ‘Aperitivo in the Sky’ winactie, om quality time met vrienden en/of familie letterlijk onvergetelijk te maken. Via deze actie maken fans en friends (let op: alleen 18+) kans op een once in a lifetime aperitivo in een luchtballon. Lang niet slecht, toch? Tickets voor deze unieke ervaring kunnen worden gewonnen via de landingspagina van MARTINI. De actie loopt van 1 juni tot 31 juli 2023 en winnaars worden maandelijks en uiterlijk 15 augustus bekendgemaakt.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *