De lekkerste alcoholvrije cocktails voor deze zomer

Vijf jaar geleden bestond een alcoholvrije cocktail nog uit een veel siroop, wat fruit, een takje munt en een hatelijke blik van je bartender. In die vijf jaar is de alcoholvrije cocktail van vogelvrij naar the hot new thing getransformeerd. De basis hiervan is en wereldwijde beweging van gezonder leven en de bewustwording over de nadelige gevolgen van alcohol. Doordat de bartenders de alcoholvrije cocktail nu als volwaardig hebben omarmd kun je cocktails drinken die niet onderdoen voor hun alcoholische broer.

Amaretti Sour

Het merk Lyre’s is als een raket gegaan de afgelopen 3 jaar. Van elke denkbare smaak drank hebben zij inmiddels een alternatief ontwikkeld. Hun Amaretti is uiteraard een alternatief voor Amaretto en dus een mooie basis voor de Amaretti Sour. De smaak van bitterkoekjes hebben ze echt heel goed weten vast te houden.

Zo maak je ‘m:
Mix 75 ml Lyre’s Amaretti, 15 ml vers citroensap, 5 ml suikersiroop en 1 eiwit (of aquafaba) in een shaker. Eerst shake je 10 seconden zonder ijs, daarna 10 seconden mét ijs. Schenk de hele inhoud in een tumbler en maak af met een flinke scheut Angostura Bitters.

Nona Spritz Strawberry Smash

Het Belgische merk Nona heeft een heerlijk alternatief ontwikkeld voor de Italiaanse amari (bitters), waar je een heerlijke spritz mee kan winnen. Vorig jaar wonnen ze met deze Spritz de 1e prijs bij Nix & Nix in de categorie aperitief (ondergetekende zat trouwens in de jury).

Zo maak je ‘m:
Doe 50 ml Nona Spritz, 20 ml vers citroensap, 2o ml suikersiroop en 2 aardbeien in een shaker. Muddle de aardbeien zodat ze een papje worden. Shake nu goed met veel ijs en finestrain in een coupe. Top af met een scheutje tonic en garneer met een verse aardbei.

Floreale Spritz

Ook het iconische merk Martini heeft een alcoholvrije range op de markt gebracht. Met de Floreale hebben ze hun Bianco opnieuw uitgevonden, maar dan dus zonder alcohol. Hiermee valt ook een heerlijke spritz te maken. Die stijl cocktails leent zich gewoon enorm goed om een heerlijke frisse smaak te creëren.

Zo maak je ‘m:
Vul een wijnglas of G&T glas met ijsklontjes. Schenk 75 ml Martini Floreale, 25 ml appelsap en 10 ml bruisend water erbij. Roer even door en garneer met een schijfje citroen.

GinAmis Pornstar Martini

De hit-cocktail van het moment is zonder twijfel de Pornstar Martini. Uiteráárd zijn hier ook non-alcoholische varianten mee te maken, zoals deze van het Nederlanse merk GinAmis.

Zo maak je ‘m:
Shake 30 ml GinAmis, 25 ml ananasvruchtsap, 25 ml vanillesiroop, 25 ml limoensap 25 ml passievrucht puree en strain in een cocktail coupe. Top af met wat alcoholvrije mousserende wijn.

Hier koop je de beste ingrediënten voor jouw alcoholvrije cocktails.

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *