Bar Stirr pakt dubbel goud

Vorig jaar opende cocktailbar Stirr haar deuren, na een succesvolle crowdfunding campagne. Wat de banken niet begrepen, zag een toegewijde groep cocktail afficionados juist wel en zijn investeerden in deze Rotterdamse ondernemers. Afgelopen oktober mochten zij al de titel Esquire’s Beste Nieuwe Cocktailbar op hun naam schrijven. Deze week kwam daar de Entree Hospitality & Style Award voor Beste Cocktailbar bij.

20160804_181357

Tijdens het bezoek voor de Esquire Cocktailbarrentest, waar ik deel uit mocht maken van de jury, waren we al verrast over deze bar. De lange trap naar boven verraad al dat alleen ‘bestemmingsverkeer’ hier de weg weet te vinden: van buiten is nauwelijks te zien wat voor moois boven te wachten staat. Het bijzondere bij Stirr is dat er niet met een vast menu wordt gewerkt. Voor de minst avontuurlijke bezoekers is er wel een klein lijstje cocktails, maar eigenlijk wordt op basis van de wensen van de gast telkens een nieuwe creatie neergezet. Tijdens ons bezoek leidde dit tot een aantal zeer aangename verrassingen. Ik zou ze kunnen noemen hier, maar de kans dat dezelfde cocktail nog een keer wordt gemaakt hier is zeer klein.

De jury van Entree Magazine deelt nu dus 2 maanden later de mening van Esquire: “Alles volgens hun eigen visie. En dat werkt. Dan de muziek, de uitgaansvibe, het publiek, de locatie, de sfeer. Het rockt, het piept, het kraakt, maar het klopt. Er zijn geen immens budgetten nodig om een uitstekende cocktailbar neer te zetten. Een jongensdroom pur sang”, aldus de jury.

We komen hier snel weer terug om opnieuw enorm te gaan genieten!

20160804_183806-2

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *