Hendrick’s Chambers of the Curious

Een pop-up project dat zo speciaal is dat je ervoor naar België wìl rijden. Dat is Hendrick’s Chambers of the Curious, een excentrieke bar in Tour et Taxis, Brussel. Hendrick’s Gin heeft zichzelf al sinds de lancering gepositioneerd als een ‘most peculiar’ merk, dat niet voor iedereen is. Inmiddels is deze Schotse gin door de wereld omarmd en is de komkommer niet meer weg te denken uit onze G&T.

Door: Albert van Beeck Calkoen

ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-003

In het voormalige Depot voor Gevaarlijke Goederen is een indrukwekkende bar en experience ingericht die eigenlijk de vraag opwerpt waarom dit geen permanente locatie is. Met bijzonder oog voor detail is hier een bar neergezet waar telkens nieuwe details in kunnen worden ontdekt. Het cocktailmenu bestaat uit een selectie creaties die speciaal voor dit event zijn ontwikkeld en een aantal adaptaties van klassieke recepten. Wie kent immers niet de Corps Reviver (want: bij 4 cocktails sterk genoeg om de doden weer te laten herrijzen), de Last Word cocktail (met het eeuwenoude Chartreuse) en de Basil Smash (een moderne klassieker uit de koker van Jörg Meyer). Het arsenaal bartenders dat is ingezet voor deze tijd is daarnaast alleszins indrukwekkend te noemen, een garantie voor een top avond!

ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-063

Daarnaast is in de donkere krochten van het gebouw een bijzondere experience neergezet, enkel toegankelijk voor hen die vooraf geboekt hebben. In deze experience, die zich uitstrekt over verschillende ruimtes, leert men het merk in al haar feacetten kennen, inclusief een surrealistische VR experience.

ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-155

Wacht niet te lang met boeken, de Hendrick’s Chambers of the Curious beleeft op zaterdag 3 december haar laatste en ongetwijfeld zeer wilde avond.
De bar is voor iedereen toegankelijk, maar de speciale experience is te boeken via de speciale website!

ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-077ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-025ephu_hendricks-chambers-of-the-curious_-079

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *