Hotelnacht Amsterdam 2020 de mooiste hotels die nog beschikbaar zijn

Alweer een tijd geleden, nog voordat Amsterdam werd overlopen door toeristen, werd de Hotelnacht in het leven geroepen. Gekozen werd voor het 3e weekend in januari, waarop traditioneel de slechtste bezettingsgraad van het jaar werd genoteerd. Het belangrijkste doel: de Amsterdammer laten kennismaken met de prachtige hotels die de stad rijk is. Dit jaar beleeft de Hotelnacht haar 8e editie en kunnen we concluderen dat de missie ruimschoots in die opzet is geslaagd. Voor de volgende editie is vooruitplannen handig, wij zetten een paar hotels voor je op een rijtje.

Gedurende dit weekend vinden door de hele stad events plaats Dat is natuurlijk met name in hotels, maar ook daarbuiten zijn een paar toffe evenementen die je eigenlijk niet wilt missen. Denk aan rooftop jacuzzi-party’s, extravagante dinners maar ook een technofeest in de keuken van een sterrenzaak terwijl je een bratwurst wegspoelt met champagne. Allemaal te bezoeken met je passe-partout van de Hotelnacht. Maar de hotelnacht is pas echt compleet als je ook in een van de deelnemende hotels een overnachting boekt. Veel zit al vol, maar gelukkig nog niet alles.

Park Plaza Victoria Hotel
Recht tegenover het centraal station ligt dit hotel, waar enkele jaren geleden de film Publieke Werken over werd gemaakt. Recent is dit hotel gerenoveerd, waarbij alle kamers zijn verbouwd. Ook de hotelbar, Vic’s bar heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan en hier zal, net als vorig jaar, vast weer een mooi feest plaatsvinden.
In dit hotel zijn nog 2 kamers vrij voor de prijs van € 125, die boek je hier.

Yotel Amsterdam Noord
Volgende week gaat dit nieuwe hotel open in Amsterdam Noord. Wel zo leuk dus om nú al te weten dat je er in januari gaat slapen. Hier draait het om het herdefiniëren van horeca door middel van slimme technologie. Zo is bijvoorbeeld onlangs een experiment uitgevoerd met drones als ober. Yotel is gebaseerd de ervaring van luxe hotels en vangt de essentials hiervan in een kleinere, slimme ruimte.
Kamers boek je voor € 55 hier.

QO Amsterdam
Het ligt een stukje buiten de stad, maar dat geeft je wel een van de meest spectaculaire uitzichten over Amsterdam dat je je maar kan indenken. De cocktailbar Juniper & Kin ligt op de 21e verdieping en heeft, naast genoemd uitzicht, een fantastisch cocktailmenu. Dan is het wel zo handig als je meteen je hotelkamer in kan rollen en dat kan al voor € 75. Niet te lang wachten, er zijn nog slechts 4 kamers beschikbaar voor deze prijs.

Amsterdam Marriott Hotel
Een 5* hotel bij het Leidseplein waar je voor € 75 kan slapen, niet slecht toch? In een voorgaande editie van Hotelnacht werd in dit hotel, dat toen verbouwd werd, een silent disco party gehouden. Hilariteit ten top natuurlijk. Met een koude G&T in je handschoen natuurlijk, want erg warm was het niet. Gelukkig is nu alles lekker warm want de verbouwing is allang achter de rug. Hier kun je midden in de stad, op een van de drukste plekken, lekker languit genieten van je welverdiende rust na een stevige portie Hotelnacht. Kamers boek je dus voor € 75 hier.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *