Oudroze smaakt naar meer!Mama Kelly

Je moet het maar durven: je nieuwe vestiging in Amsterdam openen en deze dan helemaal roze schilderen. Mama Kelly, overgewaaid uit Den Haag, durft het aan op een iconische horeca-locatie: het Olympisch Stadion. Wij mochten kijken en proeven tijdens de openingsavond.

Beeld: credits onder foto

Photocredits: Horecafabriek
Top-floor van Mama Kelly. Photocredits: Horecafabriek

Messing, leer en koper, dat zijn de materialen (lees: kleuren) die het overvloedige oud-roze aanvullen. Rein Rambaldo, eigenaar èn ontwerper van Mama Kelly ontvangt ons in de zojuist geopende zaak en hij legt uit dat deze tint roze wezelijk verschilt van knal- of zalmroze, om maar 2 varianten te noemen. De inspiratie heeft hij op aangeven van zijn vrouw en businesspartner Willemien opgedaan bij een klein zaakje in New York. Inderdaad, geheel in roze opgetrokken. Wat hem daar echter het meeste trof was de sfeer en het type bezoeker en dat was dan ook de blauwdruk voor het concept in Amsterdam. Net als in Den Haag op een niet zo voor de handliggende locatie. De bezoeker die het niet erg vindt om iets om te rijden voor een avondje lekker uit eten (en drinken) en die op zoek is naar een bijzondere plek. En toevallig lopen er daarvan in Amsterdam best veel rond.

Bij binnenkomst is de centrale ronde bar natuurlijk de eyectacher. Uiteraard staan hier roze cocktails op het menu: Dimi’s Margarita, die met rode basilicum wordt bereid, Mama Goes Paris, een combinatie van Bombay Sappire, Martini Bitter, citroen, Chambord en Champagne (krijgt u al dorst?) of de Peaches Are Pink, met Bombay Sapphire gin, Belsazar vermouth, citroensap en perzik bitters, afgetopt met tonic. Rondom de bar zijn zitjes geplaatst in een klassieke diner-opstelling, op een podium compleet met show-trap. Oja, en een frame er omheen alsof je in een huisje zit, erg leuk gevonden om de hoogte te breken! Zo hebben allevier de ruimtes overigens hun eigen sfeer, waardoor je telkens voor een andere gelegenheid hier weer terug kan komen. Zo is de bovenste verdieping voor gasten die rustig willen dineren en naarmate je verder naar beneden gaat veranderd de sfeer naar meer uitgaan. En je kunt vanuit het souterrain en de 1e verdieping heel mooi uitkijken over het Olympisch Stadion, wat, als er getraind wordt, echt een mooi uitzicht is.

A touch of green! Photocredits: René van Dongen
A touch of green! Photocredits: René van Dongen

Uiteraard is het eten een belangrijke pijler van Mama Kelly. Hiervoor hebben ze chef IJsbrand Wilbrennink aangetrokken, die voorheen bij o.a. The Dylan kookte. In het menu staan kip (vier bereidingen) en kreeft (drie bereidingen) centraal, maar er is daarnaast nog een flink aantal andere gerechten verkrijgbaar. Vooraf is keuze uit 11 verschillende koude voorgerechten, waaronder heerlijke wilde tonijn tartare en gravad lax maar ook met zes vegetarische opties als salade haloumi, geroosterde bieten en burrata. Wilt u een warm voorgerecht? Kan ook! Livar buikspek en barbecue chicken prijken hier op de kaart. Er is sowieso veel aandacht voor de vegetariër, al is er bij de hoofdgerechten iets minder keuze. 

De vier ruimtes bij elkaar beslaan zo’n 1000 meters in het vierkant, maar deze hebben ze bij lange na niet volgeplempt met tafels en stoelen. Zo beginnen ze de eerste maanden met 180 zitplaatsen, waarbij ze de mogelijkheid hebben de capaciteit uit te breiden naar 240 zitplaatsen. Kijk, dat is slim. Op deze manier zorgen ze dat eerst de keuken en bediening helemaal op elkaar zijn ingespeeld en beide brigades hun draai hebben gevonden, voordat naar maximale capaciteit wordt opgeschroefd. De service is op die manier altijd optimaal, al snapt iedereen dat de eerste weken voor de crew voornamelijk bestaan uit je draai vinden en de zaak en kaart leren kennen. Wij gaan in elk geval binnenkort terug om hier rustig te eten, we kijken er n u al naar uit!  

Mama Kelly is gevestigd in het Olympisch Stadion nummer 35. Reserveren kan heel makkelijk via hun website.
December is al nagenoeg vol voor diner, dus check even wanneer ze nog plek hebben.  Op 2e kerstdag zijn ze ook geopend, dan is er nog volop plaats!
Doordeweeks kun je tot 10 uur aanschuiven, in het weekend tot 22:30. Sluitingstijd is dus ook laat, 12 uur door de week, 1 uur in het weekend.

img-8153
Yep, dat is een flinke kreeft. Photocredits: Horecafabriek

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *