Nieuwe Avonturen: Jopen’s Whisky-trio betreedt de Wereld van Distillaten

Dit najaar ziet de befaamde ambachtelijke bierbrouwer, Jopen uit Haarlem, een langgekoesterde droom van oprichter Michel Ordeman in vervulling door drie opvallende whiskyvarianten te lanceren. Na eerdere successen met gin en jenever zet Jopen een nieuwe mijlpaal met de release van hun Jopen Whisky-lijn onder de naam Jopen Distilling Co. Het opvallende hieraan is dat Jopen als eerste ambachtelijke brouwer in Nederland drie verschillende whisky’s tegelijk op de markt brengt. Deze exclusieve whisky’s omvatten een Single Malt van gerst, een 100% rogge Rye Whisky, en een Peated Whisky, gekenmerkt door turfgerookte mout. Met een rijpingsperiode van maar liefst vijf jaar, beloven deze whisky’s een diepgaande en rijke smaakbeleving. Michel Ordeman, oprichter van Jopen, benadrukt de natuurlijke overgang van bier naar whisky en legt uit dat de basis, het graanbeslag, gelijk is voor beide ambachten.

Logische stap

De lancering van deze whiskylijn vormt de volgende logische stap voor Jopen, een brouwerij die altijd geïnteresseerd is geweest in diverse destillaten naast hun bierproducten. Het destillaat voor deze whisky werd al in 2018 vervaardigd en heeft sindsdien de vereiste rijpingsperiode van minimaal drie jaar ondergaan om de titel ‘whisky’ te mogen dragen. Jopen nam echter extra tijd om de smaak te perfectioneren, met een totale rijpingsperiode van vijf jaar. Het lange wachten heeft eindelijk zijn vruchten afgeworpen.

Smaakvariatie

De keuze om meteen drie verschillende variaties uit te brengen past perfect bij Jopen’s kernwaarden van variatie en verrassing. Michel verklaart: “Bierdrinkers waarderen smaakvariatie, en nu bieden we hetzelfde voor whisky-liefhebbers.” Jopen Whisky zal beschikbaar zijn in fraai vormgegeven flessen van 50 centiliter, met opvallende labels en glanzende details. De whisky zal net op tijd voor de feestdagen in de schappen liggen bij slijterijen en gespecialiseerde winkels, klaar om ontdekt te worden door fijnproevers en whiskyfans.”

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *