Sterreneten met Grey Goose THE DUCHESS ontwikkelt perfecte foodpairing

Er zijn een paar hele goeie redenen om THE DUCHESS te bezoeken. De ongelofelijk mooie ruimte alleen al is waarom je hier wilt zijn. De keuken, met 1 Michelinster is een andere, hele goede reden. En de cocktails die vanuit de fantastische bar worden geserveerd, ook al een goeie. Hoe mooi is het dan dat je deze alle drie kunt combineren met het Live Victoriously menu dat samen met Grey Goose Vodka is ontwikkeld. Tot en met 15 september kun je hiervan genieten.

Het Live Victoriously menu is door het barteam van THE DUCHESS ontwikkeld om het idee van een wine-pairing te volgen. Wijn wordt uit een fles uitgeschonken terwijl cocktails altijd achter de bar worden bereid. Voor dit menu worden de cocktails uit een fles uitgeschonken aan tafel, net zoals wijn. De cocktails zijn al bereid en gebotteld en komen zelfs in kleur overeen met wijn. De smaakcombinaties zijn tot in perfectie uitgedacht, waarbij de balans tussen eten en alcohol iets meer naar deze laatste neigt: een boozy dinner dus.

De welkomstcocktail is de “Rosé Wine“, een combinatie van Grey Goose, aardbeien shrub en prosecco. Daar krijg je overigens wat waarschijnlijk het lekkerste brioche broodje van Nederland is bij geserveerd, met heerlijke tomaat en olijfolie. Een mooi begin dus. Daarna volgt de First Course, een cocktail die “Organic Wine” heet: Grey Goose Vodka met Passievrucht Shrub en soda. Daarbij kun je kiezen welk gerecht je wilt hebben: Tuna Tartare, Vegetarian Courgette of Vegan Zucchine Salad. Let even op: alles is om te delen, dus je moet beiden hetzelfde gerecht kiezen. De porties zijn niet heel ruim bemeten, maar hou in gedachten dat je bij een restaurant met Michelinster zit te eten. Met de kwaliteit zit het namelijk meer dan goed.

Het hoofdgerecht is van uitzonderlijke klasse, waarbij ik de Hibiscus Duck Breast met asperges heb gekozen. Zelden heb ik eendenborst zo lekker gegegeten. Het alternatief was een vegetarische Crispy Gnocchi geweest, die probeer ik een volgende keer. De bijbehorende cocktail “Lambrusco Rosé” is uiteraard met Grey Goose Vodka en een Raspberry/Orange Blossom shrub met Soda. Ook hier merken we hoe geweldig de smaken van de cocktail en het eten op elkaar zijn afgestemd.

Als dessert staat een dubbele knaller te wachten: “Chenin Blanc Dessert Wine” – Grey Goose, Pear Shrub met “Bee Pollen Tincture” en prosecco. En dat is net zo lekker als het klinkt, zeker in combinatie met het “Apple Calvados” dessert. Het is echt genieten. Overigens kun je dit menu zittend in het restaurant nemen, maar ook aan de bar kun je je door de zeer bevlogen bartenders de glazen laten bijvullen.

Geheel in stijl wordt je afsluitende espresso geshaked met Grey Goose Vodka en koffielikeur tot een voortreffelijke Espresso Martini. Hierdoor wordt je na zachtjes weg te zijn gedroomd bij deze prachtige combinaties weer wakkergeschud met de cocktail “that wakes you up and fucks you up”.

Het #LiveVictoriously menu is voor € 72 per persoon tot en met 15 september te bestellen bij THE DUCHESS, Amsterdam.
Reserveren is aan te raden, dat kan hier.

THE DUCHESS, Spuistraat 172, Amsterdam.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *