Vault Bar Amsterdam geeft schatten prijs unieke kans om twee zeldzame single malts te proeven

De Vault Bar in Waldorf Astoria Amsterdam komt met buitengewone whiskyprimeurs. De voormalige bankkluis op de Herengracht 548 wordt ontsloten voor twee van de meest exclusieve single malt Schotse whisky’s ter wereld. De superieure en uiterst zeldzame The Dalmore 40YO 42% ABV en Port Ellen 39 years Untold Stories worden hier geserveerd. De collectie is schaars en tegelijkertijd wereldwijd gewild; aankoop blijft daardoor veelal het privilege van whiskyverzamelaars en -investeerders. In de Vault Bar zijn deze exceptionele whisky’s nu per glas verkrijgbaar. Voor fijnproevers en liefhebbers betekent dit een unieke mogelijkheid het sublieme genot van een zeldzame single malt Schotse whisky te ervaren in een ambiance die ervoor geschapen is.

Beeldcredits header: Islo van Dijk

The Dalmore Flagship
De Vault Bar is geselecteerd als The Dalmore flagship whiskybar in Nederland. Dat betekent dat alleen op deze locatie, in Waldorf Astoria Amsterdam, hun superieure single malt whisky’s per glas worden aangeboden. The Dalmore koestert de steeds schaarser wordende goede oude whisky’s – tussen de 25 tot 50 jaar – en beschikt over de oudste voorraad van de Schotse Hooglanden. De absolute topwhisky in de collectie is The Dalmore 40YO 42% ABV. Volgens Richard Paterson, de wereldbekende Master Blender en ‘the nose’ van The Dalmore, is dit een groots meesterwerk, of zoals hij het uitdrukt: “A tapestry of tantalizing delight!”. De bijzondere rijping in unieke vaten zorgt voor een buitengewone soepele whisky met vele complexe lagen. Voor wie (nog) niet toe is aan de uiterst exclusieve Dalmore 40 jaar zijn er aantrekkelijke alternatieven, zoals een Dalmore whisky flight (70 euro), bestaande uit 12YO, cigar malt & King Alexander III. Ook kan een privé masterclass worden geboekt, inclusief whisky flight en food pairing.

Beeldcredits: Ilso van Dijk

Port Ellen Untold Stories
Port Ellen behoort tot de meest prestigieuze ‘ghost distilleries’, distilleerderijen die niet meer produceren en een steeds zeldzamer wordende collectievoorraad op de markt brengen. In 1983 werd de laatste whisky gestookt in de Port Ellen distilleerderij op het Schotse eiland Islay. De legendarische whiskystokerij is een begrip onder liefhebbers, verzamelaars en investeerders. Naarmate de voorraad slinkt, wordt Port Ellen whisky steeds gewilder als verzamelobject. De collectie Untold Stories behoort daarbij tot het hoogst bereikbare. In deze Spirit Safe limited edition serie staat de roemruchte geschiedenis van de mythische distilleerderij centraal. De meerwaarde van deze serie zit in de wijze waarop de vloeistof na de distilleerfase wordt opgesplitst voor het rijpingsproces, waardoor de kwaliteit van de uiteindelijke whisky naar een hoger niveau wordt getild.
De fijnproever zal de Port Ellen 39 years Untold Stories, waarvan wereldwijd slechts 1.500 flessen beschikbaar zijn, weten te waarderen als complexe single malt whisky, die tegelijkertijd levendig en elegant is. Deze whisky lijkt wel voor de Vault Bar te zijn gemaakt; de verpakking is als een kluis en kan alleen ontsloten worden door middel van twee unieke sleutels. De Vault Bar heeft uit de allerlaatste voorraad ter wereld drie flessen weten te bemachtigen.

Exclusief aanbod
De Vault Bar creëert de ideale omstandigheden om een glas The Dalmore 40YO 42% ABV of Port Ellen 39 years Untold Stories te ervaren. Deze unieke whisky’s zijn voor de liefhebbers per glas te bestellen in de bar, zolang de exclusieve voorraad strekt. Voor meer informatie en reserveringen, contact restaurants.amsterdam@waldorfastoria.com.

Beeldcredits Ilso van Dijk
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *