Boomsma viert 140e verjaardag met eigen single malt whisky Berne en grut yn Fryslân

Boomsma Distilleerderij viert een mijlpaal met de lancering van hun eerste Dutch Single Malt Whisky, een langverwachte onthulling na 7 jaar zorgvuldige rijping. Wat deze release extra bijzonder maakt, is dat het samenvalt met het 140-jarig bestaan van dit Nederlandse bedrijf. Als eerbetoon aan dit heuglijke jubileum is de primeur van deze Dutch Single Malt Whisky uitgebracht als een limited edition, verpakt in een fraaie fles met gouden speren en voorzien van een stijlvolle jubileumkraag.

Nugenieten

De geschiedenis van Boomsma Distilleerderij gaat terug tot 1883, toen het familiebedrijf in Leeuwarden werd opgericht. Gedurende al die jaren heeft het bedrijf zijn focus gehouden op het creëren van kwaliteitsdranken die bestemd zijn voor genietmomenten. Recent lanceerden zijn dan ook hun campagne Nugenieten. Dit draait, net als het productieproces van Boomsma om het nemen van tijd, het opgaan in het hier en nu. Het proces omvat het gebruik van natuurlijke ingrediënten en koperen Pot Stills, waarbij het volledige proces van begin tot eind in eigen hand wordt gehouden.

Het perfecte beslag

De erfenis van Boomsma omvat een scala aan dranken, variërend van jonge pure Graanjenever tot Dry Gin, Beerenburger en Limoenlikeur. In 2016 begon Boomsma aan een nieuw avontuur, met als doel de perfecte basis te leggen voor hun Nederlandse whisky. Deze basis bestond in het vinden van het perfecte beslag, die ze ontwikkelden met een Friese bierbrouwer. Dit beslag van 100 % gerst en whiskygist vergistte gedurende 72 uur. De wort is daarna 2 keer gedistilleerd. Na zeven jaar van zorgvuldige rijping, waarin de whisky geduldig rustte in voormalige Amerikaanse bourbonvaten, kwam de Dutch Single Malt Whisky Aged 7 Years tot volle bloei.

Jubileumwhisky

Deze jubileumeditie, met slechts 2.200 genummerde flessen beschikbaar, belooft een unieke en gedenkwaardige ervaring. Het lichtgouden schouwspel van de zevenjarige whisky wordt vergezeld door een geurig palet van abrikoos en citrusfruit, subtiel doordrongen met vanille, fudge en houttonen. De smaak is zacht en filmend, met tonen van toffee, vanille, banaan, graan en hout. De verfijnde afdronk maakt deze whisky tot een waar genot.

Deze Boomsma Single Malt whisky is te koop bij de betere slijter voor net onder de € 40.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *