COCKTAILGUIDE 23 MEI – 29 MEI de nummers 4, 5, 32 en 97 bars van de wereld, veel paloma’s en champagne

Hoeveel events kun je in 1 week proppen? Deze week staat met name in het teken van de Paloma, die heerlijke Mexicaanse longdrink. Sowieso goed om thuis te drinken (1/3 Tequila, 2/3 Grapefruitsoda, beetje limoen en zoutrandje), maar ook heerlijk om in een goeie bar te proberen. Verder zijn er meerdere guestshifts van bartenders uit oa Parijs, Polen en Mexico City.

WORLD PALOMA DAY & PALOMA WEEK

22 mei, gisteren dus, werd wereldwijd de Paloma gevierd. Deze Mexicaanse mix van Tequila en Grapefruit Soda is net zo lekker als eenvoudig. Perfect om thuis te mixen dus. Maar je kan de hele week bij verschillende topbars door heel Nederland langsgaan om hier hun bijzondere varianten te proeven.

Patrón Tequila
Deze superpremium Tequila slaat de handen ineen met de volgende bars: Lotti’s, Soho House, Baut Oost, SuperLyan, Celia, Feijoa, The Tailor, Escobar, Bar Carter, Cielo, Fiona, Sjefietsje, The Butcher Social Club, Pesca en Nela (allemaal in Amsterdam), Ultramarijn en Hotel Indigo in Den Haag, Mr Smith in Maastricht, Tiwya, Ayla en Lakehouse in Rotterdam.

Tecán Tequila
In samenwerking met Fever-Tree hebben de volgende zaken de hele week een overheerlijke Paloma met Tecán Tequila op het menu staan voor € 10: Louie Louie, Bardita, Verlan, Comodo, Bar Botanique, Arie, Ramona, Karavaan, De Neef van Fred, Palladium, Foodhallen, Hendrix, Cafe Panache, Fikissimo, Polly Goudvisch, Bardo, Barasti, Qlique, Bonnie en Kanarie Club.

TAG BAR X LAW & ORDER
Dinsdagavond 23 mei vanaf 20:00 kun je genieten van de kunsten van het team van TAG. Deze Poolse bar staat momenteel op plaats 97 van World’s 50 Best Bars. De cocktails zijn op basis van het portfolio van Beam Suntory: Maker’s Mark, Bowmore & Laphroaig.

MASTERCLASS KATE BOUSHEL
All the way from Montreal, Canada komt Kate Boushel langs in Rosalia’s Menagerie voor een guestshift en masterclass over barprogramma, trainingen en consistency zoals zij die in Groupe Barroco overziet. In samenwerking met Maison Ferrand en Plantation Rum.
Daarna zal Kate als bartender van Atwater Cocktail Club (#32 op World’s 50 Best Bars) van 20:00 – 23:00 achter de bar staan. Geen reserveringen, gewoon langskomen dus!

LITTLE RED DOOR X SUPERLYAN
De nummer 5 bar van de wereld komt donderdag 25 mei op bezoek in Amsterdam. In samenwerking met Maker’s Mark Bourbon kun je hier in de avantgardistische bar SuperLyan vanaf 21:00 genieten van een bijzonder menu. Ben jij een bartender? Dan ben je ook van 14:30 – 16:30 welkom voor een seminar.

FDC X MIJENTA INVITE: OSCAR VALLE
De Mexicaanse bar Limantour komt woensdag 24 mei in Flying Dutchmen Cocktails. Deze bar bestaat sinds 2016 en wist vorig jaar de nummer 4 plek in World’s 50 Best Bars te veroveren. Niet de minste dus. Hij maakt cocktails van 20:00 – 23:00.

FETE DU CHAMPAGNE & VIN
De jaarlijkse viering van deze Franse godendrank staat weer op het programma voor dit Pinksterweekend. Voor 2 tientjes ben je binnen op dit event in het Rembrandtpark, met welkomstbubbel. Je kunt hier 5 dagen lang genieten van lekker eten, leuke spelletjes, muziek en natuurlijk veel Champagne.

Een cocktail van het menu van Little Red Door, donderdag 25 mei op bezoek bij SuperLyan
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *