De beste flessen voor vaderdag leuk om te geven, nog leuker om te krijgen

Een gehaakte pennenbak of een kartonnen stropdas, welke vader wil dat nou niet. Maar nog leuker is een goeie fles drank. Leuk om te geven en natuurlijk nog veel leuker om zelf te krijgen. Je kan dit artikel altijd als goed bedoeld advies aan je koters laten zien. Dan weten ze meteen waar ze hun zakgeld aan kunnen uitgeven. Geef je zelf een mooie fles cadeau, dan is dat weer een prachtig excuus om een glaasje mee te drinken.

Rémy Martin Accord Royal 1738

Kijk, dat is meteen een wel heel mooi flesje. Cognac is misschien wel de meest elegante drank op aarde. Zijdezacht en met een ongeëvenaarde smaakexplosie. Elk merk ademt historie. Zo ook Rémy Martin. Dit merk gebruikt uitsluitend eaux-de-vie uit de Grande en Petite Champagne regio in Cognac. De Accord Royal 1738 is een viering van het koninklijke onderscheiding die Lodewijk XV aan Rémy Martin gaf in 1738.

 

Ardbeg Monsters Of Smoke

Wat is beter dan 1 fles? Natuurlijk, 3 flessen. Van het Schotse eiland Islay komen die geturfde krachtpatsers waar vaders bij weg kunnen dromen. Ardbeg is een van de meest tot de verbeelding sprekende single malts en met de mooie set “Monsters of Smoke” geef je 3 verschillende expressies in een mooie giftset. De classic Ten, de Wee Beastie en de An Oa (mijn favoriet). Die set koop je hier.

Een boek over whisky

Misschien staat de kast al vol flessen en is het goed om de geest ook intellectueel te verrijken. Met het boek “Whisky Leren Proeven” krijg je een gedegen uitleg over alle stijlen whisky en whiskey en het proces. Ook staan er verschillende tastings in het boek die je zelf kan regelen. Het boek is uit het Engels vertaald door Hans Offringa, dé whisky expert van Nederland. Uiteraard kun je er óók meteen een tasting bij cadeau geven.

Diplomático Single Vintage 2007

Je kan natuurlijk ook een kleine step up doen. Dan is bijvoorbeeld de Displomático Single Vintage een mooi cadeau. Alleen om te drinken? Nee, deze kun je ook als verzamelobject gebruiken. Deze flessen worden namelijk aanzienlijk meer geld waard na een aantal jaar. Single Vintage betekent namelijk dat deze van één oogst is en van één distilleergang in datzelfde jaar. Een beest van een rum, dus eigenlijk gewoon opentrekken en van genieten!

Check hier voor drank cadeau, inspiratie voor de lekkerste vaderdag cadeau’s.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *