De lekkerste kant-en klare cocktails voor thuis alsof je een pro bent

Het maakt je natuurlijk de koning(in) van elk kerstdiner, als jij met een paar verse Espresso Martini’s of Whiskey Sours aan komt zetten. Gelukkig is het niet meer nodig om maandenlang te oefenen en een fortuin uit te geven aan flessen waar je een keer een centiliter uit nodig hebt. Je kan gewoon kant-en-klare cocktails kopen die je alleen nog even hoeft te shaken en die ook nog heel goed smaken. Wij zetten een aantal ready-to-shake cocktails op een rijtje die wij proefden en goed genoeg vonden om ook jouw kersttafel te verrijken.

Tails

Al lang voordat de coronamaatregelen de nieuwe golf van Ready-To-Shake cocktails op gang bracht was Bacardi begonnen met het ontwikkelen van deze Ready-To-Shake range. Er zijn in totaal 5 klassieke cocktails gelanceerd die allemaal gewoon goed zijn. We hebben de Espresso Martini en de Passion Fruit Martini (die eigenlijk een pornstar martini is), de Classic Daiquirí en de Whisky Sour. Het moeilijkst om te imiteren is vers citrussap en dat is hier behoorlijk goed gelukt.
De TAILS cocktails zijn nu mooi in de aanbieding bij Gall.nl voor € 11,49 per halve liter.

De Kuyper Zero

De Kuyper bestaat al sinds 1695 en is wereldwijd een van de leiders op het gebied van cocktails. Uiteraard hebben ze hun enorme assortiment likeuren, maar dit jaar hebben ze ook een aantal non-alcoholische cocktails uitgebracht. We hebben het over een aantal bekende klassiekers, maar dan dus geheel zonder alcohol. Denk aan de Mojito, de Pornstar Martini, de Strawberry Daiquiri en de Margarita. Allen zeer prima, en een zeer goed alternatief voor de genieter die graag zonder alcohol kerst wil vieren. Of als je gewoon wilt afwisselen, dat is natuurlijk ook een goed plan. Ook te koop bij Jumbo.

Sei Bellissimi

De Bellini is een cocktail die ergens tussen 1934 en 1948 is bedacht in Harry’s Bar in Venetië, die later ook in de gelijknamige bar in New York populair werd. De Bellini is een mix van witte perzikpuree en Moscat, fruitig, sprankelend en lichtzoet. Bellini World brengt deze cocktail in 2 mooie varianten op de markt: een met alcohol en een zonder. Heerlijk als aperitief.

Martini Spritzante

In samenwerking met Sergio Herman ontwikkelde Martini de Spritzante. Een bruisende ready-to-drink cocktail met frisse smaken van grapefruit, basilicum en vanille. Vanuit Martini was het zelfs Beppe Musso, de Master Blender van Martini die hier met Sergio mee aan de slag ging.
De Martini Spritzante is te koop bij onder andere Albert Heijn voor € 12,49.

NIO Cocktails

Het Italiaanse merk NIO Cocktails brengt je kant-en-klare cocktails die je via de post kan bestellen. We hebben er veel van geproefd en ons advies hier is om cocktails te bestellen die geen citrus bevatten: Negroni Manhattan, Old Fashioned en Espresso Martini.
Bestellen doe je op hun website.

In het vak van je supermarkt

Bobby’s Gin & Pink Lemonade – Dit is een topper hoor. Kun je rustig kopen! € 2,99 bij Jumbo.
Tanqueray G&T – als je ècht weinig tijd hebt is dit gewoon wel een stijlvol alternatief, in de herkenbare groene fles. € 3,26 bij Jumbo.
Bacardi Toasted Coconut Colada – tippen wij de Pina Colada als een van dé cocktails voor 2023? Misschien. Bij AH voor € 2,99.
Bacardi Roasted Pinapple Punch – combineer een paar van deze flesjes in een grote bowl met ijsblokken en iedereen denkt dat je zelf aan de slag bent gegaan. Bij AH voor € 2,99.
De Kuyper Fizzy Passionfruit – dit is gewoon een sparkling Pornstar Martini, prima dus! Bij AH voor € 1,57.

Sidenote: Geen van de genoemde merken heeft betaald voor deze publicatie en er zitten geen affiliate links in dit artikel. We hebben elke genoemde cocktail zelf geproefd. Daarnaast hebben we nog een aantal andere merken bekende ready-to-shake cocktails geproefd die gewoon niet lekker zijn. We noemen ze hier niet bij naam.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *