Deze merken kun je vanaf je bank supporten breng dat feestje bij je thuis

De meeste lokale merken die de afgelopen jaren zijn gelanceerd vindt je eigenlijk met name in de toffe bars. Nu die allemaal gesloten zijn is het voor veel van die merken niet echt een hele fijne tijd. Goed nieuws: je kunt ook deze merken steunen, want vaak hebben ze creatieve concepten bedacht waarmee je thuis een klein feestje kan bouwen. Overigens kun je óók gewoon een fles kopen bij je vaste slijter, daar maak je iedereen blij mee, inclusief jezelf.

RUMMIECLUB
Deze nieuwe Rum Distillery had zich jarenlang voorbereid om dit jaar hun eigen rum te gaan produceren. Studies naar gistculturen, stijlen rum, fermentatietijden en ga nog meer even door: niets was onbesproken gebleven. En net toen de eerste run uit de still liep, kwam alles tot stilstand. Lekker dan, met je nieuwe rum. Maar goed, je bent ondernemer of niet, dus de kersverse master distillers leveren nu mèt hun nieuwe rum gemaakte cocktails, vers bereid bij jou in de woonkamer. Je bestelt ze elke week donderdag uiterlijk om 23:59 om ze voor het weekend in huis te hebben. Ophalen kan ook. Dus wil jij zaterdag al kunnen genieten van een Pina Colada of een Dark & STormy met Rummieclub’s huisgemaakte Gember bier? Bel Judith dan op 06-38042564. Vind ze leuk. Echt!

BAKER’S BEST
Dit Amsterdamse Genever-merk is op zich al een bijzondere. De basis van Baker’s Best is namelijk oud brood. Dit wordt tot pap verwerkt en daarna vergist, zodat het kan worden gedistilleerd. Circulair is wat deze jongens doet leven. De afgelopen jaren gaven de boys al de workshop Bakken & Borrelen, waarbij je je eigen brood leerde kneden, terwijl je van een cocktail aan ‘t genieten was. Deze ervaring hebben ze nu in de vorm van een pakketje voor je samengesteld. Het Bakers Best Bake & Sip pakket is voor € 39,99 (plus verzendkosten) van jou. Dan heb je een fles Bakers Best Genever 50 cl, 3 flesjes The London Essence Rhubarb & Cardemom Soda, een receptenkaart en een bakpakket. Hier zie je wat er allemaal bij zit en kun je het meteen bestellen!

SPIRITED UNION
In het Amsterdamse Schinkel is de Spirited Union Distillery gevestigd, waar onder andere Union 55 Rum wordt vervaardigd. Na drie jaren flink investeren en bouwen waren ze klaar om te gaan knallen in 2020. Het liep dus net even anders. Deze ondernemers hebben echter grootse plannen om vol te knallen als we voorzichtig de stad in mogen om drankjes te drinken. En je kan ze helpen om deze periode te overbruggen door een voucher te kopen voor hun beroemde workshop Distilleren. Tijdens deze 2-uur durende workshop zie je hoe een distilleerderij werkt en ga je ook zelf aan de slag met je eigen keteltje. Daar maak je je eigen gin of rum mee, die je daarna thuis in alle rust kan opdrinken.

Je kunt kiezen tussen een workshopvoucher voor € 59,95, of de DeLuxe workshop voor € 79,95. Bij die laatste zit een cocktail arrangement inbegrepen.

MAAR: dat is nog niet het enige (dat moest inderdaad even met hoofdletters). In samenwerking met Rosalia’s Menagerie, een van onze fijnste hangouts in Amsterdam, bieden ze ook ready-to-serve cocktails aan, die gebotteld en wel bij je thuis worden afgeleverd. Rosalia’s heeft overigens nog meer cocktails met andere merken op hun menu staan voor thuis, die zijn natuurlijk ook lekker.
Je bestelt deze instant-succes cocktails hierzo.

LOWLANDER BOTANISCH POP-UP DINER
Ze zijn inmiddels beroemd, de pop-up diners van Lowlander. Maar nu onogelijk om te herhalen door de beperkingen. Maar gelukkig kun je op vrijdag 29 mei genieten van het Botanisch Diner. Dat wordt namelijk bij je thuis bezorgd op die dag, als het tenminste wèl even bestelt voor € 45 per persoon. Wat krijg je dan? Nou, veel, kijk maar: een compleet verzorgd 4 gangen diner; met cocktail, 4 matching Lowlander bieren, brood en boter, glaswerk, tafelaankleding en een goodiebag vol beleving. Alles duurzaam verpakt en bezorgd tot aan je voordeur. Kortom: een unieke avond thuis-uit-eten!

JOPEN BIER
Afgelopen maand pakte deze Haarlemse brouwer met hun IPA voor het zesde jaar op rij een podiumplekkie bij de Dutch Beerchallenge. Daarnaast vielen nog 3 andere van hun bieren in de prijzen (totaal 2 x goud en 2 x brons) dus doen ze iets heel erg goed daar in de Jopenkerk. Mijn favoriet: Hop Zij Met Ons en Mooie Nel, wat wel een van mijn all-time favs is.

Op hun website kun je flesjes los bestellen, maar ze hebben ook pakketten. Ze hebben een wel heel lekkere aanbieding met de Jopen BA Baracus Box. Hier zitten limited editions en echt bijzondere, vastgerijpte beukers in. Inderdaad, zwaar. En nu te koop voor € 55 ipv € 95. Natuurlijk is het ook logisch om die prijswinnende bieren in huis te halen en dat kan met het Leve De IPA-pakket. 6 x 2 in je koelbox naast de barbecue voor € 27,50. Oja, geen verzendkosten vanaf € 30, dus koop er nog een flesje Hop Zij Met Ons erbij, die won namelijk ook goud.

 

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *