Zo support je jouw favo cocktailbar geniet thuis of gewoon wat later

De horeca zit in de hoek waar economisch de zwaarste klappen vallen, maar je wilt natuurlijk wel weer naar jouw favoriete cocktailbar toe als de regels dat straks weer toelaten. Om te zorgen dat zij deze periode kunnen overleven zijn er een paar manieren om te helpen.

KOOP VOUCHERS
Het principe is simpel: je koopt nu een tegoedbon en als alles weer open mag dan kun je jouw voucher verzilveren. Vaak krijg je een paar leuke extra’s: meer bang for buck dus! Er zijn een paar grote initiatieven, zoals HelpDeHoreca.nl, waar je van honderden locaties door heel Nederland een waardebon kan kopen. Daarnaast kun je ook bij de bars zelf vouchers kopen voor specifieke cocktails, zoals de Coconut Martini bij Door 74, de Mr. Robinson bij J.D. William’s Whiskybar of de Son of A Preacherman bij Pigs & Punch.

De gebottelde cocktails van Salmuera zijn te bestellen via Deliveroo

BESTEL COCKTAILS
Als jij niet naar de cocktailbar kan, komt die toch gewoon naar jou? Nou ja, per post of bezorger dan. De geweldige creaties die je normaal per glas bestelt en die op je tafel worden neergezet worden door een aantal bars vers voor je gesealed of gebotteld en naar je opgestuurd. Met instructies en garnering, dus thuis nog even afmaken en je zit met je ogen dicht aan een cocktail te nippen in bijvoorbeeld Flying Dutchmen Cocktails of Salmuera in Amsterdam, bij The Five Points en Bricks in Den Haag of een gewoon een hele liter Paloma bij Botanero die je sowieso even moet volgen op Instagram.

THUISBORRELCLUB
Op 22 en 23 mei kun je meedoen met een wel heel bijzonder initiatief van een aantal samenwerkende bars en merken. Je kan het thuis-borrel-pakket à € 39,50 bestellen voor bezorging tot 18 mei (snel zijn dus) of iets later om het in Amsterdam en Rotterdam af te kunnen halen. Ook kun je meedoen zonder het pakket, als je bijvoorbeeld zelf al veel dingen in huis hebt of ze zelf in huis wilt halen. Voor € 10 doe je mee en support je dus de deelnemende bars. Je krijgt dan digitaal de menukaart opgestuurd, zodat je weet wat je moet halen. Heb je alle cocktailgear in huis? Top! Heb je dat nog niet dan kun je met een gewone lepel, een bidon en een theezeef een heel eind komen, maar beter zorg je meteen dat je jouw thuisbar goed hebt ingericht. Je cocktailgear bestel je bijvoorbeeld bij Thecocktailbox.nl, waar ook het pakket voor de Thuisborrelclub vandaan komt.

Op beide dagen zal tussen 20:00 en 23:00 elk uur een bar een live showcase geven van de cocktails, plus een lekkere dosis entertainment. Na dat uur kun je doorschakelen naar de volgende bar, maar je kan ook gewoon virtueel aan de bar blijven hangen natuurlijk. Bij de deelnemers zitten bijvoorbeeld uit Amsterdam Pulitzer’s bar, Door 74, Feijoa en The Lemonman. Uit Rotterdam kun je op bezoek bij Williams Canteen, The Rumah en Amehoela. Het gezelschap wordt gecompletteerd door The Court en Lac Lai uit Den Haag, Stockroom uit Groningen en Mr Finch uit Utrecht. Na aanmelding krijg je de 22e een persoonlijke link toegestuurd zodat je kan inloggen.

De cocktails van The Five Points, Den Haag, te bestellen via thefivepoints.nl
Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *