Amsterdamse grachtentocht in stijl Met Talisker Single Malt Whisky

Tochtjes op de Amsterdamse grachten zijn er in alle soort en en maten. Zo kun je een mooie Lovers tour boeken op een kleine oceaanstomer die je op maximale snelheid door de grachten jaagt. Kun je doen. Maar je wil de grachten van Amsterdam in een rustiger tempo kunnen bewonderen, in een kleiner gezelschap. Of althans: goed gezelschap. Met een hapje en een drankje. Talisker regelt het voor je. Alleen je gezelschap moet je wel even zelf regelen.

De single malt whisky Talisker wordt gemaakt op het ruige eiland Skye, aan de Schotse westkust. Een volle smaak van zilt, jodium en turf met mooie zoete tonen van het hout waarin het heeft gerijpt is wat je mag verwachten. De geturfde smaak van deze rakker zou je op het eerste oog niet plaatsen bij iets als warme choco, maar ze dachten daar van wel. En weet je, gek genoeg werkt het ook nog eens als een trein. En dat is dan ook het welkomstdrankje als je aan boord gaat van de Talisker X Pure Boats Tour. Een mooie emaillen mok, met Talisker 10 jaar oude whisky, vers cacaopoeder, slagroom en gebrande marshmellow, not bad at all. Er zijn heerlijke happen aan boord en uiteraard meer whisky. Tijdens de tocht, die je maakt in een luxe electrische boot van Pure Boats, krijg je nog 3 andere expressies van Talisker te proeven.

Inderdaad, je kan dit boeken: een 2-uur durende tour over de grachten van Amsterdam, met een gezonde dosis single malt whisky, heerlijke snacks erbij en een mooie uitleg van Amsterdam èn de whisky’s. En dat alles voor slechts € 59 per persoon. Wie de tarieven op de grachten kent, snapt dat dit een wel heel goeie deal is. Dus als je indruk wilt maken op iemand of als je met een paar maten wil genieten van een tasting met mooi uitzicht dan is dit je ding. Eén ding: het is wel tot 16 april te boeken.

Wil je trouwens zelf eerst even thuis proeven of het inderdaad wel goed zit met die Talisker Campfire Chocolade, hier heb je het recept alvast:

50ml Talisker 10 Years
125ml melk
2 eetlepels donker chocoladepoeder
10ml suikersiroop

Bereiding
Voeg alle ingrediënten samen in een melkschuimer (of gewoon in een pan) en laat opwarmen. Giet het in een geëmailleerde mok en werk af met de geroosterde marshmellow.

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *