Talisker X Parley: Wilder Seas met de nieuwste Talisker steun je de oceanen

Weinig whiskymerken hebben zo’n diepe connectie met de zee als Talisker. Het westelijk gelegen Isle Of Skye is zeer dunbevolkt en van een buitengewone schoonheid. Hier staat de distilleerderij waar Talisker wordt gemaakt. Om hun band met de zee verder te benadrukken slaan ze voor Wilder Seas, hun nieuwste single malt, de handen ineen met Parley. Deze whisky is een (enigszins) limited release en van elke verkochte fles gaat € 3 naar deze organisatie, wat neerkomt op een half miljoen pond. Totaal ruim een Ook is de fles gemaakt van 100 % gerecycled glas. Een prachtige gelegenheid dus om al drinkende de wereld een mooiere plek te maken.

Parley for the Oceans

Parley for the Oceans is het wereldwijde netwerk waar makers, denkers en leiders uit de creatieve industrie, merken, overheden en milieugroeperingen samenkomen om het bewustzijn voor de schoonheid en kwetsbaarheid van de oceanen te vergroten en samen te werken aan projecten die een einde kunnen maken aan de vernietiging ervan. De organisatie heeft allianties gesloten met belangrijke partners als Adidas, Anheuser Busch InBev (Corona), American Express, de Republiek der Maldiven, de Verenigde Naties, de Wereldbank en medewerkers uit de wereld van wetenschap, kunst, mode, design, entertainment, sport, ruimtevaart en oceaanonderzoek.

Talsiker X Parley for the Oceans: Wilder Seas single malt whisky Isle of Skye Scotland

100 miljoen m²

Talisker en Parley, verenigd door hun gedeelde liefde voor de oceanen, hebben sinds 2020 een missie om wereldwijd 100 miljoen vierkante meter aan mariene ecosystemen te beschermen en te behouden. Na drie jaar samenwerking hebben Talisker en Parley hun oorspronkelijke doelstellingen bereikt door projecten voor oceaan behoud op te zetten aan de kusten van Zuid-Afrika en Chili. Nu blijven hun inspanningen groeien naar zeeën over de hele wereld, waaronder een onderzoeksproject naar zeekelp, dichter bij huis in Schotland, dat in 2022 van start is gegaan. Taliskers toewijding aan de gezondheid van de oceanen is te herleiden naar de fondsenwerving voor de missie via verschillende limited edition whisky’s, waaronder Talisker 44-Year-Old: Forests of the Deep en Talisker x Parley Wilder Seas. Toekomstige releases dienen ook ter ondersteuning van het behoud van onze zeeën voor toekomstige generaties.

Wilder Seas

Een goed doel is natuurlijk mooi, maar het moet wel goed smaken. Nu is dat iets wat ze bij Talisker niet geheel toevallig toevallig kunnen, lekkere whisky’s maken. Zo’n 20 jaar geleden ben ik zelf single malt gaan drinken door de Talisker 10 en nog altijd ben ik fan van het krachtige smaakprofiel. Ook bij deze Wilder Seas komt de kenmerkende balans tussen turf en zoetheid prachtig naar voren. In dit geval ook nog ondersteund door de finish op ex-Cognacvaten die deze whisky heeft mogen genieten. Met name in de afdronk komt dit karakter van sultana’s en de kruidigheid van Cognac heerlijk samen met de maritieme tonen van Talisker. Je proeft het kampvuur, de peperigheid, de ziltigheid en tegelijk het rijpe, zoete fruit. Door en door Talisker, maar ook met een eigen karakter. De rokerigheid zit er goed in, er gebeurt een hoop, zowel in de neus als in de mond. De afdronk is lang, zoals dat zo vaak is bij whisky’s uit deze regio, maar ook wat droog. Maar niet alleen die turf blijft hangen. Ook een licht ziltige afdronk, licht peperig. Echt Talisker.

Je koopt de Talisker X Parley Wilder Seas op Malts.com en bij geselecteerde slijters.

Talsiker X Parley for the Oceans: Wilder Seas single malt whisky Isle of Skye Scotland

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *