The House Of Bols opent compleet vernieuwde Cocktail Academyklaar om de bartender van de toekomst te trainen

Het is al 17 jaar een icoon aan het Museumplein: The House of Bols. Op de begane grond en in het souterrain is de Cocktail & Genever Experience gevestigd, waar je als bezoeker alles leert over de bijna 450 jaar historie achter het merk Bols. Op de eerste etage werd 17 jaar geleden de Bols Cocktail Academy geopend. Na een grondige renovatie is deze weer geopend om een nieuwe lichting bartenders en cocktail aficionados te trainen. Wij spraken Global Education Manager Ivar de Lange kort over de nieuwe inrichting.

Sinds 2016 is De Lange aan de Bols Bartening Academy verbonden. In de jaren daarvoor had hij zijn sporen dik verdiend in de cocktailwereld. Als eigenaar van Demain in Nijmegen ontving hij de award voor Beste Cocktail Nederland, was hij de Nederlandse winnaar van World Class en eindigde hij bij de IBA World Championship bij de Top 5. Hij runt het educatieprogramma van de Bols Cocktail Academy, maar ondersteunt het team dat productontwikkeling doet bij Lucas Bols. Genoeg credentials dus om nu ook de verbouwing van de Bols Bartending Cocktail Academy voor zijn rekening te nemen.

Bols Cocktail Academy Photocredits Albert van Beeck Calkoen Mister Cocktail
Kimli Bottalico is een van de trainers van de Bols Cocktail Academy. Beeldcredits: Albert van Beeck Calkoen

“Na 17 jaar en ruim 30.000 studenten was de oude opzet behoorlijk afgedraaid. De barstations waren echt verouderd, de cocktailwereld heeft zo’n enorme ontwikkeling ondergaan dat we echt moesten vernieuwen.” aldus Ivar. “Ik ben ontzettend trots op wat het team heeft neergezet. Met deze nieuwe cocktailacademy kunnen we ons de komende vijftien jaar gegarandeerd blijven inzetten om de kwaliteit van de cocktails en bartending tot een nog hoger te tillen en Bols, the world’s first cocktail brand, te vertegenwoordigen”.

In de totaal vernieuwde Academy staan nu 21 cocktailstations. De ruimte is bovendien makkelijk te splitsen door een verschuifbare, geluiddichte wand. Hierdoor kunnen tegelijkertijd aspirant bartenders, consumenten en relaties worden getraind door het team. Naast Ivar staan Tyron Francisca (Senior Trainer), Sam de Meijer en Kimli Bottalico dagelijks klaar om iedereen te voorzien van alle technieken op het gebied van cocktails, maar ook gastvrijheid. Want naast shake-, stir- en infusietechnieken leren bartenders en ondernemers hier ook over efficiëntie, lichaamshouding en lichaamstaal en hoe ze deze op een juiste manier kunnen inzetten.

Naast bartenders zijn ook consumenten welkom. De cocktailtrend heeft inmiddels heel Nederland in haar greep. Vandaar dat speciaal voor de enthousiaste thuisshaker een aantal mooie workshops is ontwikkeld. “Met name de training van 4 uur is heel populair. Inmiddels verwelkomen wij evenveel thuisbartenders als professionele bartenders. Echt een prachtige ontwikkeling die laat zien hoe groot cocktails de afgelopen paar jaar zijn geworden. Hoe meer mensen in aanraking komen met cocktail, hoe beter”.

Check hier op welke manier je House of Bols kan bezoeken.

Bols Cocktail Academy Beeldcredits Albert van Beeck Calkoen Mister Cocktail

Mister Cocktail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *